WhatsApp voor tablets in ontwikkeling: bètaversie beschikbaar

Thomas Haenen
5 december 2018, 12:42
2 min leestijd
WhatsApp voor tablets in ontwikkeling: bètaversie beschikbaar

Heb je een Android-tablet met ruimte voor een simkaart, dan kun je binnenkort ook WhatsApp installeren. Een voorlopige versie van de app staat nu in de Play Store.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp voor tablets in Play Store

De tabletversie van WhatsApp is beschikbaar als bèta, zo meldt het doorgaans betrouwbare WABetaInfo op Twitter. WhatsApp-gebruikers die in het bètaprogramma van de berichtendienst zitten, kunnen de app sinds kort downloaden via de Play Store. Het is voor het eerst dat de tabletversie van WhatsApp in de Play Store te vinden is.

Voorheen konden tabletgebruikers de app wel downloaden als losstaand installatiebestand (apk-bestand). Vervolgens moest voor elke WhatsApp-update echter opnieuw een installatiebestand gedownload worden. Ontdek hier hoe je je moet aanmelden voor bètaversies van Android-apps, maar houd er wel rekening mee dat het bètaprogramma van WhatsApp vol zit.

Wanneer de definitieve versie van WhatsApp voor tablets voor iedereen beschikbaar is, is nog onbekend. De berichtendienst is de tablet-app langzaam aan het uitbouwen, en op moment van schrijven zijn nog niet alle features beschikbaar. Het is nog onduidelijk of de tabletversie een aangepaste interface voor grotere schermen krijgt

Geen WhatsApp op smartphones en tablets tegelijk

Om WhatsApp op je tablet te gebruiken, moet je wel een tablet hebben met een simkaart erin. Tijdens het instellen van WhatsApp koppel je namelijk je telefoonnummer aan je account. Bovendien kan er maar één apparaat per telefoonnummer worden gebruikt. Heb je meerdere simkaarten van je provider, om op je tablet te internetten met je mobiele abonnement, dan kun je niet dat nummer voor WhatsApp gebruiken op beide apparaten.

Heeft jouw tablet geen plek voor een simkaart, dan kun je de app alleen via een omweg gebruiken. De webversie van WhatsApp werkt namelijk wel gewoon via je browser. Wil je meer weten over hoe je WhatsApp op je tablet gebruikt, lees dan ook onze tip.

Meer over WhatsApp

Bron: Twitter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu