De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

WhatsApp verwerkt ruim 100 miljoen telefoontjes per dag

Wouter Nijsen
24 juni 2016, 11:10
1 min leestijd
WhatsApp verwerkt ruim 100 miljoen telefoontjes per dag

De belfunctie van WhatsApp blijkt een enorm succes te zijn. De chat-app verwerkt momenteel meer dan 100 miljoen telefoongesprekken per dag.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp telefoontjes

WhatsApp schrijft op zijn blog dat dit neerkomt op 1100 telefoontjes per seconde. Een enorm aantal, zeker omdat de belfunctie pas een jaar geleden werd geïntroduceerd. WhatsApp meldt verder dat het de belfunctie de komende maanden wil verbeteren, maar laat in het midden hoe.

Het telefoneren met WhatsApp gaat via de internetverbinding van je Android-toestel, waardoor je geen belminuten maar MB`s verbruikt. De gesprekskwaliteit bij een mobiele internetverbinding is goed, maar een wifiverbinding wordt aangeraden voor de beste kwaliteit. Je belt dan bovendien volledig gratis met  je vrienden of familie.

whatsapp antwoorden

Mogelijk wordt WhatsApp binnenkort uitgebreid met een videobelfunctie. Al diverse malen zijn er aanwijzingen gevonden voor een dergelijke feature, en WhatsApp zou het videobellen momenteel al testen. Het is nog niet duidelijk wanneer de videobelfunctie officieel beschikbaar wordt.

Meer over WhatsApp

De Android-app van WhatsApp werd deze maand uitgebreid met de Antwoord-functie. Deze feature komt vooral van pas in groepsgesprekken en laat je berichten van iemand quoten, waarna er een klein blokje boven jouw reactie verschijnt. Handig, want zo weet je precies waar iemand op reageert, wat in volle groepen nog wel eens een uitdaging kan zijn.

Dit jaar werd verder een desktop-app van WhatsApp uitgebracht. De app brengt een volwaardige WhatsApp-ervaring naar je pc of Mac, en moet je met je smartphone koppelen om in te loggen. De werking lijkt op dat van WhatsApp Web, de webversie van de chatdienst.

Lees ook het laatste WhatsApp-nieuws

Bron: WhatsApp
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu