WhatsApp werkt eindelijk écht op twee smartphones tegelijk – update

Tim Ligterink
26 april 2023, 9:13
2 min leestijd
WhatsApp werkt eindelijk écht op twee smartphones tegelijk – update

WhatsApp kan vanaf nu op meerdere smartphones tegelijk gebruikt worden. Gebruikers kunnen nu met de nieuwe functie aan de slag. Hier lees je alles over deze welkome functie.

Lees verder na de advertentie.

Update 26-04-2023 08.30: De functie om WhatsApp te gebruiken op meerdere smartphones rolt nu uit voor iedereen. Het artikel wat eerder gepubliceerd is, toen dit uitrolde voor alleen bètatesters, is daarop aangepast.

Appen op meerdere toestellen nu beschikbaar

WhatsApp is de populairste chat-app van Nederland en Meta – het bedrijf achter de app – breidt de dienst vaak uit met nieuwe functies. Zo stuur je nu berichten naar jezelf, reageer je met emoji en maak je een poll aan. Deze functies worden doorgaans eerst uitgebracht voor bètatesters van de app. Eerder rolde de functie om WhatsApp te gebruiken op meerdere smartphones al uit voor deze testgroep, maar vanaf nu voor iedereen.

WhatsApp

Als je de app op een tweede telefoon installeert en de stappen volgt kun je daarna direct appen zoals je gewend bent. Je ontvangt gewoon meldingen, (video)belt en verstuurt foto’s direct in de app. Je kunt tot vier apparaten koppelen aan WhatsApp. De functie werkt vooralsnog enkel op Android-smartphones, maar ook iPhone-gebruikers kunnen een Android-toestel koppelen.

Daarom is de functie zo handig. Op de Android Planet-redactie houden we graag zowel Android- als Apple-nieuws en -functies in de gaten. Sommige redacteurs wisselen daarom af en toe van smartphone. Helaas is het overzetten van WhatsApp daarbij een nadeel, aangezien dat niet erg simpel is en relatief lang duurt. Met deze nieuwe functie is schakelen tussen iPhone en Android een stuk makkelijker.

Het gebruiken van WhatsApp op andere apparaten was als mogelijk middels de WhatsApp Web-pagina, of app op je laptop. Vorig jaar lieten we zien hoe je met een omweg WhatsApp Web ook gebruikt om op twee smartphones tegelijk te appen, maar dat is na deze update niet meer nodig.

Meer WhatsApp-nieuws:

Je leest een artikel dat eerder op onze website is verschenen. We hebben de informatie bijgewerkt en het artikel opnieuw gepubliceerd.

Bron: WhatsApp
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu