De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

WhatsApp verwijdert Telegram-links uit gesprekken

Erwin Vogelaar
30 november 2015, 19:31
1 min leestijd
WhatsApp verwijdert Telegram-links uit gesprekken

De strijd tussen de verschillende chat-apps wordt op flauwe manieren gestreden. De nieuwste zet is van WhatsApp, die voortaan geen Telegram-links meer laat zien in gesprekken.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp verwijdert Telegram

Bij het typen van een websiteadres in WhatsApp, maakt de app er gebruikelijk direct een volgbare link van. Het adres wordt blauw en de app laat zelfs een preview zien van de website achter de link. Als je tegenwoordig een link stuurt waar het woord “telegram” in voorkomt, met daarna een punt en enkele tekens, dan gebeurt dit niet. Dit is WhatApps manier om niet naar chat-dienst Telegram te linken.

Gebruikers op Reddit kwamen er al snel achter dat deze verwijdering enkel gebeurt in de allernieuwste versie van de app. In oude versies is het nog wel mogelijk om naar Telegram te linken en dus ook deze adressen te kopiëren. De nieuwste vesie van de app kwam op 24 november uit.

WhatsApp verwijdert Telegram

WhatsApp en Telegram zijn twee grote concurrenten in de chat-appmarkt. Telegram wordt door velen gezien als een beter en veiliger alternatief voor de door Facebook overgenomen WhatsApp. Een ander veelgenoemd voordeel van Telegram zijn de stickers. Toch is de veiligheid van Telegram niet onbetwist, zo is het nu duidelijk dat de metadata van Telegram-gesprekken relatief makkelijk zichtbaar gemaakt kan worden.

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

Bron: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu