‘Videobelfunctie WhatsApp te zien op gelekte screenshots’

Wouter Nijsen
22 december 2015, 12:17
2 min leestijd
‘Videobelfunctie WhatsApp te zien op gelekte screenshots’

Het wordt straks waarschijnlijk mogelijk om te videobellen via  WhatsApp. Er zijn screenshots gelekt waarop de nieuwe functie te zien is.

Lees verder na de advertentie.

‘Zo ziet WhatsApp videobellen eruit’

De beelden zijn gepubliceerd door de Duitse website Macerkoph. Hoewel op de  screenshots de iOS-versie van de nieuwe feature van WhatsApp te zien is, is  het aannemelijk dat de videobelfunctie ook naar Android komt.  De  optie voor WhatsApp videobellen wordt  volgens de bron binnen enkele weken gelanceerd. Het is overigens al langer mogelijk om gewoon te bellen met WhatsApp.

whatsapp videobellen

Zoals je ziet, werkt de functie op een soortgelijke manier als bijvoorbeeld videobellen via Skype. Tijdens een videogesprek zie je zowel je gesprekspartner als hetgeen jij met je toestel opneemt. Met het knopje rechtsonder kun je gemakkelijk van camera wisselen, terwijl de andere knop de  microfoon uitschakelt. Met de rode en groene knoppen onderin accepteer of weiger je een gesprek. Het is aannemelijk dat de videobelfunctie van WhatsApp met zowel wifi- en als een mobiele dataverbinding werkt.

Nieuw design

Volgens Macerkoph werkt WhatsApp ook aan een nieuw design voor haar apps. In het nieuwe uiterlijk zou de kleur groen prominenter aanwezig zijn. Ook zouden er momenteel tabbladen worden getest. Deze ken je al van WhatsApp Web, de browserversie van de chat-app. Hoe de vernieuwde applicatie er precies uit komt te zien, moet de komende tijd duidelijk worden.

Eind maart werd de WhatsApp belfunctie voor Android beschikbaar, en een maand later ook voor iOS. Hiermee kan iedere Android- of iPhone-bezitter met de chat-app bellen. De belfunctie gaat via de internetverbinding van je smartphone en verbruikt dus geen belminuten, maar megabytes. De feature werkt ook met 3G- en 4G-verbindingen, maar voor de hoogste gesprekskwaliteit is een wifi-verbinding benodigd. Onlangs werden linkvoorvertoningen en stermarkeringen toegevoegd aan WhatsApp.

Het laatste nieuws over WhatsApp

Bron: Macerkoph
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu