De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Handig: WhatsApp Web laat je nu documenten delen

Wouter Nijsen
13 mei 2016, 12:21
1 min leestijd
Handig: WhatsApp Web laat je nu documenten delen

WhatsApp Web, de webversie van WhatsApp, heeft een handige update gekregen. Het is voortaan mogelijk om documenten en pdf`s te delen met je vrienden of familie.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp Web documenten delen

Nadat WhatsApp eerder deze week een officiële desktop-app uitbracht, krijgt de webversie van de chat-app een update. Hierdoor kunnen gebruikers documenten delen, wat bijvoorbeeld handig is als je een verslag in Word hebt uitgewerkt, of een pdf snel wil doorsturen. Je deelt documenten door in een chat op de paperclip rechtsboven te klikken en vervolgens voor het blauwe Document-icoontje te kiezen. Hierna kun je het betreffende bestand opzoeken in map waarin je het hebt bewaard.

whatsapp web documenten

Je kon al via WhatsApp lokaal opgeslagen foto`s te delen of direct een kiekje te maken met de webcam van je pc of Mac. De optie om documenten te delen maakt WhatsApp Web weer een stukje handiger.  Met de nieuwe desktop-app van WhatsApp is het overigens ook mogelijk om documenten te delen. De applicatie werd afgelopen woensdag beschikbaar gemaakt en brengt een volwaardige WhatsApp-ervaring naar je computer.

Bij het eerste gebruik van de desktop-app moet je ‘m wel via een qr-code met je smartphone koppelen. Dit zorgt er helaas ook voor dat er energie op je telefoon wordt gebruikt, omdat WhatsApp – in tegenstelling tot concurrent Telegram – niet via de cloud werkt. De desktop-app is via deze link te downloaden voor Windows 8 en hoger en OS X 10.9 of hoger.

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu