Webversie WhatsApp laat je nu tekst dikgedrukt of cursief maken

Wouter Nijsen
7 juni 2016, 14:15
1 min leestijd
Webversie WhatsApp laat je nu tekst dikgedrukt of cursief maken

WhatsApp Web is stilletjes van een update voorzien, waardoor het nu mogelijk is om tekst dikgedrukt, cursief of doorgestreept te maken en dit te versturen.

Lees verder na de advertentie.

Zo pas je WhatsApp Web tekst aan

De opties voor tekstopmaak waren al een tijdje beschikbaar in de mobiele app, maar ook gebruikers van WhatsApp Web kunnen nu met de functie aan de slag. Het is mogelijk om tekst dikgedrukt, cursief of doorgestreept te maken, door de tekst tussen de juiste symbolen te plaatsen. Je maakt tekst dikgedrukt door het tussen sterretjes (*Android Planet*) te zetten, cursief door underscores (_Android Planet_) te gebruiken en met tildes (~Android Planet~) streep je woorden door.

whatsapp web tekst

In de desktop-app is het ook mogelijk om de symbolen te gebruiken om tekst van een speciale opmaak te voorzien. Het aanpassen van tekst kan vanaf nu dus met alle beschikbaar applicaties van WhatsApp. Ben je op zoek naar meer, check dan ons artikel met 17 minder bekende WhatsApp-functies.

Vorige maand werd de desktop-applicatie van WhatsApp geïntroduceerd. De app brengt een volwaardige WhatsApp-ervaring naar je pc of laptop, mits je beschikt over Windows 8 of hoger of OS X 10.9 of hoger. Net als de webversie werkt de desktop-app met een qr-code, die je scant met je smartphone scant om de twee apparaten te verbinden. Het uiterlijk en de werking van de desktop- en web-app zijn verder vrijwel identiek.

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu