Wielrenners HTC-Columbia te volgen dankzij Android-app My Tracks

Redactie
6 juli 2010, 19:37
1 min leestijd
Wielrenners HTC-Columbia te volgen dankzij Android-app My Tracks
maxime_mytracks

Dylan Casey was ooit professioneel wielrenner, maar brengt nu zijn dagen door als product manager bij Google. Maar het bloed gaat waar het niet gaan kan: Casey bedacht met zijn collega’s een manier om de wielrenners tijdens de Tour de France te volgen. Ze bouwden een My Tracks-gebaseerde gadget waarmee je precies kunt volgen waar de renners van HTC-Columbia zich bevinden. Veel Android-gebruikers zullen de applicatie My Tracks al kennen: je kunt tijdens outdoor-activiteiten je locatie vastleggen en met anderen delen.

Lees verder na de advertentie.

Het team van HTC-Columbia gebruikt een speciale versie van My Tracks om hun gegevens realtime door te geven. De 8 overgebleven renners (Adam Hanson viel afgelopen zondag uit) hebben een HTC Legend op zak met ANT+. Dankzij My Tracks wordt ook de hartslag, kadans en snelheid vastgelegd.

Vervolgens kun je op www.google.com/mytrackstour alles volgen. Ook is er een map-gadget die je in je website of blog kunt plakken. En er is een API waarmee webontwikkelaars aan de slag kunnen. Google-medewerkers maakten deze dienst in de 20% van de tijd die ze beschikbaar hebben voor eigen projecten.

Categorie: Opmerkelijk
Spotlight: HTC

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's