maxime_mytracksDylan Casey was ooit professioneel wielrenner, maar brengt nu zijn dagen door als product manager bij Google. Maar het bloed gaat waar het niet gaan kan: Casey bedacht met zijn collega’s een manier om de wielrenners tijdens de Tour de France te volgen. Ze bouwden een My Tracks-gebaseerde gadget waarmee je precies kunt volgen waar de renners van HTC-Columbia zich bevinden. Veel Android-gebruikers zullen de applicatie My Tracks al kennen: je kunt tijdens outdoor-activiteiten je locatie vastleggen en met anderen delen.

Het team van HTC-Columbia gebruikt een speciale versie van My Tracks om hun gegevens realtime door te geven. De 8 overgebleven renners (Adam Hanson viel afgelopen zondag uit) hebben een HTC Legend op zak met ANT+. Dankzij My Tracks wordt ook de hartslag, kadans en snelheid vastgelegd.

Vervolgens kun je op www.google.com/mytrackstour alles volgen. Ook is er een map-gadget die je in je website of blog kunt plakken. En er is een API waarmee webontwikkelaars aan de slag kunnen. Google-medewerkers maakten deze dienst in de 20% van de tijd die ze beschikbaar hebben voor eigen projecten.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.