De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Met deze nfc-gadget hoef je nooit meer je wifi-wachtwoord te delen

Thomas Haenen
22 januari 2019, 16:02
2 min leestijd
Met deze nfc-gadget hoef je nooit meer je wifi-wachtwoord te delen

Heb je regelmatig vrienden of familie over de vloer, dan willen ze waarschijnlijk allemaal je wifi-wachtwoord weten. De nieuwe WiFi Porter is een goedkope gadget die dat proces veiliger en simpeler maakt.

Lees verder na de advertentie.

Makkelijk wifi-wachtwoord delen met Android-smartphones

Gasten die een beetje zuinig zijn op hun mobiele databundel, willen vaak al direct bij binnenkomst je wifi-wachtwoord weten. Heb je echter een complex wachtwoord ingesteld, of wil je vanuit veiligheidsoogpunt liever niet je wifi-wachtwoord delen, dan levert dat al gauw gedoe op.

Voor zulke situaties is er nu de WiFi Porter, een apparaatje van accessoiremaker Ten One Design. Dit kleine houten doosje is uitgerust met een nfc-chip, waarop je de inloggegevens van jouw wifi-netwerk kunt laden. De eerste keer dat je het apparaat uit de verpakking haalt, gebruik je een app om de WiFi Porter in te stellen. Daarna is er geen app meer nodig, en hoeven anderen alleen maar hun smartphone kort op het apparaat te leggen om toegang te krijgen tot je wifi-netwerk.

Wifi-wachtwoord delen gadget

Heeft de smartphone van je gast geen nfc-chip, dan kun je met de WiFi Porter-app een qr-code afdrukken. Plak die onderop het apparaat en ook mensen met oudere smartphones krijgen gemakkelijk toegang tot het netwerk. Volgens de fabrikant werkt het met alle moderne Android-smartphones en iPhones.

Geen stroom nodig

Er zijn in het verleden al vaker apparaten uitgebracht die het volgens de fabrikant ‘makkelijker’ maken om verbinding te maken met een wifi-netwerk. Vaak moet je als gast dan eerst de app van de fabrikant downloaden om de gadget te gebruiken. Dat is volgens Ten One Design niet nodig met de WiFi Porter: het is genoeg om de nfc-chip aan te raken. De gadget heeft geen batterijen nodig en kan overal in huis worden geplaatst.

De WiFi Porter is vooralsnog alleen via de site van de fabrikant verkrijgbaar. Het instapmodel kost 39 dollar, voor een ietsje sjiekere variant (met dezelfde functionaliteit) betaal je 59 dollar. Verzending naar Nederland kost slechts 10 dollar, wat betekent dat je het apparaatje voor iets meer dan 40 euro in huis haalt.

→ Lees ook: zo gebruik je openbare wifi veilig(er)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu