WikiTude: mobiele reisgids voor Android met augmented reality

Wouter Nijsen
28 februari 2009, 21:38
1 min leestijd
WikiTude: mobiele reisgids voor Android met augmented reality
wikitude

Wikitude is een mobiele reisgids die de GPS-ontvanger van je G1 gebruikt om informatie over interessante objecten, zoals gebouwen of kunstwerken, in je directe omgeving te laten zien. De informatie die Wikitude laat zien is afkomstig van Wikipedia. Op dit moment is er informatie van ongeveer 350.000 objecten beschikbaar.

Informatie is op twee manieren op te vragen, namelijk:

Lees verder na de advertentie.

  • Door middel van een zogenaamde ‘simple search’. Hierbij worden alle  objecten (POI’s) in de directe omgeving weergegeven.
  • Bij ‘advanced search’ is het mogelijk om een bepaalde zoekcategorie en zoekstraal op te geven.

De resultaten van een zoekopdracht worden als oranje stippen op de kaart weergegeven. Bij het selecteren van zo’n stip verschijnt er een tekstballon met alle relevante informatie over het object. De weergave kan zowel in een  gewone  kaart als ook in een satelietfoto worden weergegeven.

map-view

De leukste feature is wel de zogenaamde augmented camera view. Hierbij  richt  je de camera van je G1 op een object, bijvoorbeeld een oud gebouw, waarna alle relevante informatie over dat object in het camerabeeld wordt weergegeven.

sevilla
feature20snipplet202

De volgende twee filmpjes geven een demonstratie van de mogelijkheden van WikiTude.

Geweldige  applicatie die  de multimedia-, communicatie- en locatiebepalingsmogelijkheden van de G1 benut. Let wel even op bij het gebruik van WikiTude in het buitenland. Aangezien er een dataverbinding gebruikt wordt om de Wikipedia-informatie op te halen kan dat met de huidige roaming-tarieven aardig in de papieren gaan lopen.

Wikitude is te downloaden via de Android Market.

Via:  Mobilizy.com

Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's