De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Wiko introduceert acht nieuwe smartphones met 18:9-display

Rick van der Veer
27 februari 2018, 12:24
2 min leestijd
Wiko introduceert acht nieuwe smartphones met 18:9-display

Wiko heeft op het Mobile World Congress acht nieuwe smartphones aangekondigd, zowel in de View- als Y-serie. Wat opvalt is dat al deze toestellen een langer scherm met een beeldverhouding van 18 bij 9 hebben.

Lees verder na de advertentie.

Wiko View 2 officieel: smartphones met voorkantvullend display

Wiko heeft maar liefst acht nieuwe toestellen onthuld tijdens MWC 2018. De View 2-reeks bestaat uit een aantal midrange toestellen, terwijl de View-serie en Y-reeks juist uit budgetsmartphones bestaat. Alle telefoons die Wiko op het MWC getoond heeft, hebben een voorkantvullend scherm, wat steeds minder een zeldzaamheid wordt onder budgettoestellen.

Wiko View 2 en View 2 Pro

Wiko View 2 officieel

De Wiko View 2 en View 2 Pro zijn de opvolgers van de View-reeks die vorig jaar op de IFA-techbeurs werd gepresenteerd, en zijn voorzien van een extra lang scherm. Opvallend genoeg hebben deze toestellen een beeldverhouding van 19 bij 9, in plaats van het gangbare 18 bij 9. De View 2 Pro heeft daarnaast een dubbele camera achterop, waarvan er eentje een groothoeklens heeft.

Beide toestellen lopen onder de motorkap op een Snapdragon 430-chip van Qualcomm. Welke Android-versie de toestellen draaien is onduidelijk, maar wel dat Wiko gekozen heeft voor een stockversie in plaats van zijn eigen skin. Bovendien hebben beide toestellen een ‘notch’ in het scherm, waarin de selfiecamera is verwerkt.

De View 2 ligt vanaf april in de Nederlandse winkels, voor 199 euro. Op de View 2 Pro zul je tot mei moeten wachten. Dat toestel krijgt een prijskaartje van 299 euro mee.

Wiko View-serie

Wiko breidt daarnaast de View-serie verder uit met nog eens drie smartphones. Deze toestellen zijn gericht op gebruikers met een klein budget, maar hebben wel voorkantvullende schermen aan boord.

De View Lite is het kleinste toestel uit de reeks, met een scherm van 5,5 inch. De View Go heeft een 5,7 inch-scherm met een resolutie van 1440 bij 720 pixels, terwijl de View Max het grootste toestel is met een 6 inch-display. Dat laatste toestel heeft bovendien een opvallend grote accu, van 4000mAh.

De View Lite krijgt een prijskaartje van 149 euro, de View Go moet 159 euro opbrengen terwijl je voor de View Max 179 euro neer moet leggen. Wanneer deze toestellen uitkomen, is nog onduidelijk.

Wiko Y-serie

De Y-serie van Wiko bestaat doorgaans uit spotgoedkope toestellen, met namen die op de letter Y eindigen. Dit jaar introduceert Wiko de Lenny 5, Tommy 3 en Jerry 3, drie budgetsmartphones met voorkantvullend display. De Jerry en Tommy hebben een 5,45 inch-scherm, quadcore-chipset en 2500 mAh-accu, terwijl de Lenny 5 een 5,7 inch-display heeft met een accu van 2800mAh.

Wiko View 2 officieel

Goed om te weten is dat deze goedkope toestellen op Android 8.0 (Oreo) lopen, in de vorm van Android Go. Dat betekent dat ze ondanks hun beperkte specificaties toch soepel apps draaien. De Lenny 5 en Tommy 3 krijgen prijzen van 99 euro mee, terwijl de Jerry 3 79 euro gaat kosten.

Uiteraard is Android Planet tijdens het MWC aanwezig om live verslag te doen. Volg ons via de website, Twitter of download de Android Planet-app!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Wiko View 2
Wiko View 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu