De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Wileyfox voorziet Swift 2, Swift 2 Plus en Swift 2X van Android 7.1

Rick van der Veer
10 april 2017, 12:15
1 min leestijd
Wileyfox voorziet Swift 2, Swift 2 Plus en Swift 2X van Android 7.1

Wileyfox heeft aangekondigd welke van zijn smartphones wordt geüpdatet naar Android 7.1 Nougat. Vandaag is de Swift 2-serie aan de beurt.

Lees verder na de advertentie.

Dit brengt de Wileyfox Android 7.1-update

Het Britse smartphonemerk is vandaag gestart met het uitrollen van de Android 7.1-update voor de Swift 2, Swift 2 Plus en Swift 2X. Deze smartphones liepen voorheen op CyanogenOS, maar krijgen met de update de beschikking over een Android-versie die door Wileyfox zelf is ontwikkeld.

Met de update krijgen de Wileyfox-toestellen alle features van Android 7.1 Nougat. Je kunt aan de slag met functies als de verbeterde versie van Doze en App Shortcuts op je homescreen. Ook een hele reeks aan opties uit CyanogenOS zijn behouden, waaronder mogelijkheden om het systeem te personaliseren.

Wileyfox Android 7.1-update

Daarnaast heeft Wileyfox in samenwerking met het Russische Yandex een nieuwsfunctie in de software verwerkt. Ook TrueCaller, een telefoonboek-app die in CyanogenOS zit, maakt zijn terugkeer in de Wileyfox-launcher. Bovendien is de software voorzien van de laatste Android-veiligheidsupdates.

Naast de Swift 2 krijgen meer Wileyfox-smartphones de update naar Android 7.1 Nougat. In mei volgen de Wileyfox Swift en Storm, terwijl de Wileyfox Spark-reeks in juni bijgewerkt worden. Met deze updates loopt straks het hele portfolio van de Britse telefoonmaker op Android 7.1, iets wat weinig andere fabrikanten tot dusver gelukt is.

Wileyfox en CyanogenOS

Wileyfox-smartphones stonden bekend om het feit dat ze op CyanogenOS liepen. Deze Android-variant kwam voort uit de custom rom CyanogenMod, en bood een standaard Android-ervaring met allerlei kleine tweaks. Zo kon je bijvoorbeeld de snelkoppelingen naar instellingen in je notificatiescherm aanpassen, of rechtstreeks toegang krijgen tot de overklok-mogelijkheden van je smartphone. Doordat het bedrijf achter CyanogenOS failliet ging stopte ook de ondersteuning voor deze Android-variant, die Wileyfox nu zelf overneemt.

Lees het laatste nieuws over Wileyfox

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu