Wileyfox leeft weer: Android 8.1-update beschikbaar voor Swift 2-telefoons

Wouter Nijsen
20 juni 2018, 8:40
2 min leestijd
Wileyfox leeft weer: Android 8.1-update beschikbaar voor Swift 2-telefoons

Het is een tijdje stil geweest rond de Britse fabrikant Wileyfox, maar plots is er goed nieuws voor gebruikers. Het bedrijf is begonnen met de uitrol van Android 8.1 (Oreo) voor de Swift 2-toestellen.

Lees verder na de advertentie.

Wileyfox brengt Android Oreo-update uit

De update is beschikbaar voor de Wileyfox Swift 2, Swift 2 Plus en krachtigere Swift 2X. Gebruikers ontvangen automatisch een notificatie zodra de software te downloaden is, of kunnen handmatig op updates checken via ‘Instellingen > Software-updates’. Wileyfox laat weten dat de update geleidelijk wordt uitgerold, waardoor het even kan duren voordat je ‘m binnen hebt. Voor het einde van de week moet de update voor alle gebruikers klaarstaan.

wileyfox swift 2 review

Belangrijk om te weten is dat de Android 8.1-update vooralsnog alleen verschijnt voor de Swift 2-lijn. Gebruikers van oude telefoons, zoals de Spark+ en Spark X, vallen overigens niet direct buiten de boot. Wileyfox wacht de plannen van Google en MediaTek rondom de update af.

Het bedrijf is afhankelijk van MediaTek, omdat dit bedrijf de chips en benodigde drivers meelevert voor oudere toestellen. Over nog oudere telefoons, zoals de eerste Swift en Storm, is nog niets bekend. Oreo is de tweede grote update voor de Swift 2-lijn, en dat doet Wileyfox netjes. Budgettoestellen krijgen doorgaans maar één (of helemaal geen) grote Android-update.

Comeback

Het is opvallend dat Wileyfox met de Android Oreo-update komt, aangezien eerder dit jaar een faillissement van het bedrijf ternauwernood werd voorkomen. De Britse fabrikant STK is de huidige eigenaar van Wileyfox. Dat bedrijf verkoopt verschillende betaalbare smartphones onder zijn eigen naam, maar nam eerder dit jaar de volledige ondersteuning van Wileyfox over. Toen werd een Android Oreo-update ‘binnen drie weken’ beloofd, al heeft het uiteindelijk fors langer geduurd.

Verschillende Wileyfox-smartphones zijn nog te koop bij Nederlandse webwinkels. STK zou van plan zijn in de tweede helft van dit jaar nieuwe Wileyfox-telefoons uit te brengen, maar hierover is nog niets bekend. Mogelijk wordt hier de komende weken meer over duidelijk. Wel verscheen eerder een Windows Phone van het bedrijf.

Blijf op de hoogte van Wileyfox door Android Planet te volgen via de website, nieuwsbrief of download de officiële app!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu