Wileyfox kondigt vervangende Android-versie aan

Rick van der Veer
30 december 2016, 12:12
1 min leestijd
Wileyfox kondigt vervangende Android-versie aan

Nu CyanogenOS niet meer bestaat, krijgen Wileyfox-toestellen geen updates meer van dat bedrijf. De Britse firma werkt daarom aan een vervangende Android-versie voor al zijn toestellen.

Lees verder na de advertentie.

Wileyfox Android-versie in ontwikkeling

Wileyfox heeft een nieuwe versie van Android in ontwikkeling. Deze update brengt volgens het bedrijf een ‘pure’ en verbeterde Android-ervaring naar alle smartphones die het bedrijf in zijn korte bestaan heeft uitgebracht.

Om gebruikers voor te bereiden op de nieuwe versie van Android, gaat het bedrijf een voorbereidende update naar alle toestellen pushen. Deze update is nodig om in de toekomst bijgewerkt te blijven. Wileyfox raadt iedereen dan ook aan zo snel mogelijk hun toestel bij te werken.

Wileyfox Android update

Het is nog onduidelijk wat de nieuwe Android-versie inhoudt. De kans is groot dat Wileyfox ervoor kiest een standaardversie van Android aan te houden om de lijn van CyanogenOS voort te zetten. Dat komt ook overeen met de uitspraak dat Wileyfox een ‘pure’ Android-ervaring naar zijn toestellen gaat brengen.

Wileyfox bestaat nog niet zo lang, maar heeft al verschillende toestellen uitgebracht. Op de smartphones van het bedrijf draaide CyanogenOS, maar recentelijk kwam naar buiten dat Cyanogen stopt. Door dit nieuws is Wileyfox nu zelf verantwoordelijk voor het software-ondersteuning van al zijn toestellen.

Android 7.0-update

Na de overgang naar een eigen Android-versie volgen er nog meer updates. Wileyfox wil namelijk in het eerste kwartaal van 2017 al zijn toestellen naar Android 7.0 Nougat updaten. Niet alleen nieuwe toestellen zoals de Wileyfox Swift 2 Plus worden bijgewerkt, maar ook eerdere smartphones als de Wileyfox Storm zouden de nieuwste versie van Android ontvangen.

Lees het laatste nieuws over Wileyfox

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu