Wileyfox troeft met laatste beveiligingsupdate concurrentie af

Thomas Haenen
22 november 2017, 12:33
2 min leestijd
Wileyfox troeft met laatste beveiligingsupdate concurrentie af

Wileyfox rolt deze week de Android-beveiligingsupdate uit van november voor vrijwel al zijn smartphones. Daarmee is het bedrijf sneller en vollediger dan veel concurrenten.

Lees verder na de advertentie.

Wileyfox beveiligingsupdate november beschikbaar

De beveiligingsupdate wordt niet alleen uitgerold voor de recente Wileyfox Swift 2, de Swift 2 Plus en de Swift 2X, maar ook voor de ruim twee jaar oude Swift en Storm. Gebruikers ontvangen automatisch een notificatie zodra de software klaarstaat voor hun smartphone. Heb je geen melding ontvangen, dan kun je handmatig op updates controleren door bij de instellingen naar ‘Software-update’ te gaan.

nexus krack

Daarmee is Wileyfox één van de weinige fabrikanten die snelle updates biedt voor zijn smartphones. Het bedrijf heeft een bewezen staat van dienst op dit gebied. Sommige concurrenten geven beveiligingsupdates slechts eens per kwartaal vrij, en vaak alleen voor populairdere smartphones. Goedkopere smartphones worden doorgaans al snel vergeten. Maar ook bij vlaggenschepen gaat het soms mis. Zelfs de Samsung Galaxy S8, de populairste Android-smartphone van dit jaar, wacht nog op de beveiligingsupdate die Wileyfox nu uitrolt. Nokia en Sony hebben de update al wel vrijgegeven, maar daar blijft het bij.

De beveiligingsupdate van november biedt onder andere bescherming tegen het grootschalige wifi-lek dat onlangs ontdekt werd. Na installatie is je Wileyfox-toestel niet meer vatbaar voor deze KRACK-kwetsbaarheid.

Android zonder fratsen, met snelle updates

Wileyfox produceert al een paar jaar goede, goedkope Android-smartphones. De toestellen van het bedrijf lopen op een nagenoeg onaangepaste versie van Android. Daardoor heb je de beschikking over alle Google-features en geen last van bloatware.

Eerder dit jaar maakte Wileyfox bekend aan een Android 8.0-update te werken voor de volledige Swift 2-serie en enkele andere toestellen. De update nog niet beschikbaar, maar een woordvoerder laat Android Planet weten dat daar wel hard aan gewerkt wordt. Een publieke bèta is waarschijnlijk binnenkort beschikbaar voor een selecte groep gebruikers.

Lees meer over Wileyfox

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Wileyfox Swift
Wileyfox Swift

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu