De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Wileyfox werkt aan alternatief voor CyanogenMod

Thomas Haenen
27 december 2016, 9:27
1 min leestijd
Wileyfox werkt aan alternatief voor CyanogenMod

Vlak voor de kerst werd bekend dat de stekker uit CyanogenMod wordt getrokken. Dat leek slecht nieuws voor Wileyfox, dat al zijn smartphones van de software voorziet. De fabrikant werkt nu aan een alternatief.

Lees verder na de advertentie.

Wileyfox CyanogenMod-alternatief

Wileyfox is een relatief klein merk dat goedkope Android-smartphones met degelijke hardware levert. Om de kosten laag te houden ontwikkelde het bedrijf niet zijn eigen software, maar gebruikte het CyanogenMod. Dat is een variant op Android met veel aanpasbaarheid, die toch dicht bij stock Android blijft. Dit weekend werd echter bekend dat de stekker uit CyanogenMod getrokken wordt, na meerdere ontslagrondes bij de ontwikkelaar van de software.

Wileyfox CyanogenMod-alternatief

Dat heeft natuurlijk gevolgen voor Wileyfox, dat op de ontwikkelaar leunde voor beveilingsupdates en nieuwe features. Via Reddit heeft het bedrijf een eerste reactie gegeven. Daar zegt Wileyfox aan een nieuwe oplossing te werken, al blijft het bedrijf nog wat vaag over de precieze plannen.

“Onze strategie en plannen voor besturingssysteem en software zullen binnenkort compleet zijn. We hebben een soepele transitie kunnen regelen waar we regelmatige, volledige updates kunnen blijven bieden. Ons plan is om alle huidige Wileyfox-smartphones snel te updaten naar Android 7.0 Nougat en ook alle beveiligingsupdates van Google te bieden,” aldus de fabrikant. “De volledige en definitieve plannen zullen op een later moment gepresenteerd worden.”

Wileyfox lanceerde recentelijk nog de Swift 2 en Swift 2 Plus, een tweetal budgetsmartphones voorzien van Android 6.0 Marshmallow. Bij de aankondiging werd een spoedige update naar Android 7.0 belooft, maar die laat vermoedelijk nog iets langer op zich wachten. Hoewel Wileyfox zegt een plan te hebben is het voor een kleine fabrikant als deze een flinke taak om de updates en nieuwe software voor eigen rekening te nemen.

Lees het laatste nieuws over Wileyfox

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Wileyfox Swift 2
Wileyfox Swift 2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu