Wileyfox maakt comeback: Brits bedrijf voorkomt bankroet

Een faillisement van Wileyfox is ternauwernood voorkomen. De Britse fabrikant STK neemt de smartphonemaker over, en heeft nieuwe toestellen en verse updates gepland.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Wileyfox doorstart aangekondigd

Het doek valt voorlopig toch niet voor Wileyfox. Eerder dit jaar leek de Britse maker van budgetsmartphones nog in zwaar weer te verkeren. Nu heeft STK, een ander Brits bedrijf, aangekondigd de licentie van Wileyfox-smartphones over te nemen.

STK heeft aangekondigd gewoon door te gaan met de verkoop van Wileyfox-smartphones. De Wileyfox Swift 2, Swift 2 Plus en Swift 2X blijven dus te koop. Ook heeft het bedrijf plannen om later dit jaar minstens één nieuwe smartphone uit te brengen.

wileyfox swift 2 review

Heb je al een Wileyfox-telefoon, dan is de overname ook goed nieuws. STK neemt namelijk ook de volledige ondersteuning van bestaande toestellen over. Waar je doorgaans naar je garantie kunt fluiten bij een faillisement, heeft STK toegezegd de klantenservice en reparatie over te nemen.

Binnenkort Android 8.1-update

Ook neemt het bedrijf de ontwikkeling van Android-updates over. Alle toestellen in de Wileyfox Swift 2-reeks kunnen binnen nu en drie weken rekenen op een Android 8.1-update. De nieuwe eigenaar heeft nog geen volledig updatebeleid uitgezet, maar zet hopelijk dat van het oude Wileyfox voort. Doorgaans was het bedrijf er als één van de eersten bij met het uitrollen van nieuwe Android-beveiligingsupdates.

In februari kwam naar buiten dat Wileyfox onder curatele stond. Meerdere werknemers van het bedrijf zouden ontslagen zijn. Het is onbekend of die werknemers hun baan nu weer terugkrijgen bij STK, of dat het bedrijf op eigen houtje verder gaat. STK verkoopt al een aantal smartphones in het Verenigd Koninkrijk onder eigen naam, waaronder de STK Hero Lite en STK Evo. Een topman bevestigt tegen TechRadar dat beide merken naast elkaar blijven bestaan.

Lees het laatste nieuws over Wileyfox

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.