WileyFox nabij faillissement: bedrijf staat onder curatele

Michel van 't Klaphek
6 februari 2018, 20:12
2 min leestijd
WileyFox nabij faillissement: bedrijf staat onder curatele

De Britse telefoonfabrikant WileyFox staat onder curatele. Het bedrijf verkeert in financiële problemen en men is op zoek naar een oplossing, bijvoorbeeld in de vorm van een overname.

Lees verder na de advertentie.

Wileyfox faillissement dreigt

Volgens een ex-werknemer van WileyFox heeft het bedrijf financiële problemen. Hij zegt onlangs te zijn ontslagen vanwege bezuinigingen, en ook andere banen staan mogelijk op de tocht. De voormalig werknemer doet zijn verhaal op Reddit. Of de problemen voor het gehele bedrijf opgaan, of enkel de Europese tak, is momenteel niet bekend. Ook de directe gevolgen voor de Nederlandse markt zijn onbekend.

wileyfox faillissement

WileyFox is een Brits bedrijf met een hoofdkantoor in Londen. De fabrikant brengt sinds 2015 telefoons in Nederland uit. Het meest recente toestel is de Swift 2X, die begin 2017 uitkwam. Telefoons van de fabrikant staan bekend om hun scherpe prijs-kwaliteitsverhouding. Het bedrijf heeft al een tijdje geen nieuwe toestellen meer uitgebracht. De 2X is op moment van schrijven echter nog steeds te koop bij enkele webwinkels.

Onzekere toekomst

Wat de gevolgen voor WileyFox-bezitters zijn, is onduidelijk. De ex-werknemer laat weten niet te kunnen ingaan op vragen met betrekking tot garantie en software-ondersteuning. De website is nog in de lucht en er is ook nog geen persbericht uitgebracht. WileyFox laat aan Tweakers weten momenteel bezig te zijn met vervolgstappen en bevestigt het verhaal. Mogelijk wordt het bedrijf overgenomen. Ook een nieuwe investeerder aantrekken behoort tot de mogelijkheden.

Wileyfox is één van de weinige fabrikanten die al zijn smartphones snel en regelmatig van beveiligingsupdates voorziet. Het bedrijf is er vaak als de kippen bij als Google een update vrijgeeft. Als het bedrijf werknemers moet ontslaan, komen toekomstige updates waarschijnlijk in het geding.

Alhoewel WileyFox officieel nog niet failliet is, volgt het bericht vlug op het nieuws dat Turing, een andere telefoonfabrikant, faillissement heeft aangevraagd. Deze van oorsprong Finse fabrikant had te maken met een forse huurachterstand en ging afgelopen week op de fles. Het bedrijf staat bekend om de Turing Phone, die zich probeerde te onderscheiden qua behuizing en veilige software.

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of download de Android Planet-app,

Bron: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu