De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Wileyfox introduceert drie goedkope smartphones met Cyanogen OS

Wouter Nijsen
28 juni 2016, 14:27
2 min leestijd
Wileyfox introduceert drie goedkope smartphones met Cyanogen OS

Het Britse telefoonmerk Wileyfox heeft vandaag drie nieuwe smartphones aangekondigd. Het gaat om de Spark, Spark+ en Spark X, die allemaal zijn voorzien van Cyanogen OS.

Lees verder na de advertentie.

Wileyfox Spark officieel

Wileyfox gooide vorig jaar hoge ogen met de Wileyfox Swift en Storm, twee betaalbare toestellen met vlotte specs én Cyanogen OS. Vandaag presenteert het bedrijf zijn nieuwe Spark-lijn, die bestaat uit drie toestellen. Het goedkoopste  toestel is de Spark, die voor 120 euro wordt verkocht.

Wileyfox Spark

wileyfox spark

De Spark is voorzien van een 5 inch-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels  en een 1,3GHz quadcore-processor van MediaTek. Ook beschikt  de smartphone over  1GB RAM, 8GB aan opslagruimte en een 2200 mAh-accu. Aan zowel de voor- als achterkant is een 8 megapixel-camera aanwezig, waarbij de camera aan de achterzijde full-hd-video`s schiet.

Wileyfox Spark+

Zoals de naam al doet vermoeden is de Wileyfox Spark+ een licht verbeterde versie van de Spark. Dit toestel beschikt over grotendeels dezelfde specs, met als verschil dat er meer opslagruimte (16GB), RAM (2GB) en een betere 13 megapixel-camera aanwezig is. De Wileyfox Spark+ kost 149 euro.

Wileyfox Spark X

wileyfox spark x

Tot slot is de Wileyfox Spark X aangekondigd. Deze smartphone is voorzien van een groter 5,5 inch-scherm, dat wel een 720p-resolutie behoudt. Ook aanwezig is een 64-bit quadcore-processor en een grotere 3000 mAh-accu. De prijs bedraagt 169 euro.

De drie telefoons draaien op Cyanogen OS 13, dat is gebaseerd op Android 6.0. Cyanogen OS een flink aangepaste versie van Android, dat wel veel uiterlijke overeenkomsten vertoont. Cyanogen is aanpasbaar en bevat meer instellingen dan het reguliere Android. In onze Wileyfox Swift review lees je hier meer over.

Release en prijs

Van de aangekondigde toestellen komen alleen de Spark+ en Spark X uit in de Benelux. De goedkopere Spark wordt hier dus niet uitgebracht. Als gezegd kosten de Spark+ en Spark X respectievelijk 149 euro en 169 euro.  De smartphones zijn vanaf 12 juli verkrijgbaar.

Lees het laatste nieuws over Wileyfox

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Wileyfox Spark Plus
Wileyfox Spark Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu