De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Wileyfox brengt twee Cyanogen-smartphones naar Nederland

Wouter Nijsen
26 oktober 2015, 8:22
2 min leestijd
Wileyfox brengt twee Cyanogen-smartphones naar Nederland

De Britse telefoonmaker Wileyfox heeft vandaag bekendgemaakt dat het twee Android-telefoons met Cyanogen OS in Nederland uitbrengt. Hierbij gaat het om de midrange Wileyfox Storm en Swift.

Lees verder na de advertentie.

Standaard voorzien van Cyanogen

Enkele maanden geleden werd bekend dat Wileyfox de toestellen naar Europa zou brengen en nu is duidelijk  dat ze vanaf volgende maand in ons land verkrijgbaar zijn. De Wileyfox Storm en Swift draaien op CyanogenOS, de alternatieve Android-versie die is gebaseerd op het Android Open Source Project.

Volgens Cyanogen moet Cyanogen OS uiteindelijk een Google-vrij Android worden, wat betekent dat het besturingssysteem bijvoorbeeld geen Google-apps bevat. In plaats daarvan worden enkele apps van Microsoft aangeboden. De Wileyfox Storm en Swift draaien allebei op Cyanogen OS 12.1, dat is gebaseerd op Android 5.1 (Lollipop).

De Wileyfox Storm en Swift

De Wileyfox Storm is het krachtigste en tevens duurste model dat in Nederland wordt uitgebracht. De smartphone beschikt over een 5,5 inch-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels en wordt aangedreven door een 1,5GHz octacore-processor (Snapdragon 615). De processor wordt bijgestaan door  3GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslagruimte.

Voor het maken van foto`s is de Wileyfox Storm voorzien van een 20 en 8 megapixel-camera aan respectievelijk de achter- en voorzijde. Ook is er standaard 4G- en dualsim-ondersteuning aanwezig. De Storm heeft een 2500 mAh-accu, meet 155,6 bij 77,3 bij 9,2 millimeter en weegt 155 gram.

De Wileyfox Swift is het goedkopere model en daar zijn de specificaties ook naar. De Swift heeft een 5 inch-hd-scherm (1280 bij 720 pixels), Snapdragon 410-chip, 2GB werkgeheugen, 16GB opslagruimte en een 13 en 5 megapixel-camera. De opslagruimte is middels een micro-sd-kaartje uitbreidbaar en ook is er 4G- en dualsim-ondersteuning aanwezig. Het toestel meet 141,2 bij 71 bij 9,4 millimeter en weegt 135 gram.

WileyFox Storm en WileyFox Swift release

De Wileyfox Storm en Swift zijn vanaf 9  november verkrijgbaar (exclusief bij Coolblue) en hebben adviesprijzen van respectievelijk 299 euro en 179 euro. Meer over beide  toestellen lees je in onze  hands-on van de WileyFox Storm en Swift.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Wileyfox Storm
Wileyfox Storm

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu