Volg Wimbledon 2014 met de officiële Android-app

Gijs Ettes
23 juni 2014, 13:44
2 min leestijd
Volg Wimbledon 2014 met de officiële Android-app
Wimbledon 2014

Tennisfans hebben genoeg te doen de komende weken. Vanaf vandaag tot en met 6 juli vindt immers het Britse grastoernooi Wimbledon plaats. De Schot Andy Murray hoopt dit jaar zijn titel te prolongeren, al maken ook Rafael Nadal en Novak Djokovic een goede kans op de titel bij het mannenenkelspel. Bij de vrouwen won vorig jaar Marion Bartoli, maar omdat zij haar tennisloopbaan heeft beëindigd, kan ze haar titel niet verdedigen.

Wie de komende dagen niets wilt missen van Wimbledon 2014 is er de officiële app voor Android die onlangs – niet geheel verwonderlijk – is voorzien van een update. Deze verbetert de spelersprofielen en de My Wimbledon-functie, die fans in staat stelt om zelf te bepalen waarover zij informatie ontvangen. Daarnaast kun je live de wedstrijden kijken die op het centre court worden gespeeld.

Lees verder na de advertentie.

Officiële Wimbledon 2014-app is behoorlijk uitgebreid

The Championships, Wimbledon is de officiële app voor Wimbledon 2014. De fraai vormgegeven app toont op het startscherm de temperatuur en welke wedstrijden momenteel gespeeld worden. Door naar beneden te swipen, kun je een liveblog raadplegen, je voorkeuren wijzigen en spelersprofielen (en de wedstrijden die de tennissers gaan spelen) raadplegen. Je kunt behoorlijk ver naar onderen scrollen en voor de overzichtelijkheid is het dan ook handiger om gebruik te maken van het hamburgermenu.

Hier vind je alle live scores per court, al kun je ook filteren op spelers die je hebt toegevoegd aan je favorieten. Verder kun je via ‘Results’ wedstrijden en statistieken bekijken en is er een nieuwssectie met alles wat je moet weten over Wimbledon. Denk bijvoorbeeld aan voorbeschouwingen en tennissers om in de gaten te houden. Per dag is er ook een liveblog om te volgen al is dit, net als de rest van de app, volledig Engelstalig.

De app is bijzonder uitgebreid, zodat naast tennisfans ook datafetisjisten aan hun trekken komen. Verder zijn er interviews met spelers en hoogtepunten van wedstrijden te bekijken. Bezoekers van Wimbledon 2014 kunnen informatie opvragen over tickets en wachttijden voor wedstrijden en via ‘Preferences’ zijn favorieten en meldingen precies in te stellen. Handig!

Wimbledon-app downloaden

De Wimbledon 2014-app is gratis beschikbaar in Google Play en vereist Android 2.3+. Daarnaast heb je minimaal 7MB aan vrije opslagruimte nodig.

Download The Championships, Wimbledon in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu