Wimbledon volgen op je Android-toestel

wimbledon overzichtVandaag is Wimbledon begonnen, het jaarlijkse tennistoernooi in Engeland. IBM heeft als sponsor van het evenement flink wat uit de kast getrokken: applicaties voor Android en iPhone en een microblogdienst moeten de liefhebbers op de hoogte houden. Vanaf vandaag is de hieronder getoonde Android-applicatie beschikbaar, genaamd Seer Android Beta. Aan de hand van een videofeed in combinatie met GPS en het digitale kompas in je Android-toestel kun je informatie opvragen over objecten die op het scherm verschijnen. Je leest scores, ziet wie er momenteel speelt en kunt checken of er nog zitplaatsen vrij zijn. De informatie is op te vragen door de camera van je toestel te richten op de betreffende tennisbaan.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Een vorm van augmented reality dus, zoals we eerder al bij Layar zagen. Volgens Alan Flack, chief executive van de All England Lawn Tennis Club, zegt dat de applicaties gericht zijn op een jongere generatie. “We try to balance things that work and look polished with a couple of things which push the boundaries,” zegt Flack.

Het is mij nog niet gelukt de applicatie in de Nederlandse Android Market te vinden. Eventueel kun je ook de gratis applicatie Tennis Livescores installeren.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.