Wimbledon volgen op je Android-toestel

Redactie
22 juni 2009, 18:13
1 min leestijd
Wimbledon volgen op je Android-toestel
wimbledon overzicht

Vandaag is Wimbledon begonnen, het jaarlijkse tennistoernooi in Engeland. IBM heeft als sponsor van het evenement flink wat uit de kast getrokken: applicaties voor Android en iPhone en een microblogdienst moeten de liefhebbers op de hoogte houden. Vanaf vandaag is de hieronder getoonde Android-applicatie beschikbaar, genaamd Seer Android Beta. Aan de hand van een videofeed in combinatie met GPS en het digitale kompas in je Android-toestel kun je informatie opvragen over objecten die op het scherm verschijnen. Je leest scores, ziet wie er momenteel speelt en kunt checken of er nog zitplaatsen vrij zijn. De informatie is op te vragen door de camera van je toestel te richten op de betreffende tennisbaan.

Een vorm van augmented reality dus, zoals we eerder al bij Layar zagen. Volgens Alan Flack, chief executive van de All England Lawn Tennis Club, zegt dat de applicaties gericht zijn op een jongere generatie. “We try to balance things that work and look polished with a couple of things which push the boundaries,” zegt Flack.

Lees verder na de advertentie.

Het is mij nog niet gelukt de applicatie in de Nederlandse Android Market te vinden. Eventueel kun je ook de gratis applicatie Tennis Livescores installeren.

Categorie: Apps
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's