De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Dit zijn de winnaars van Google Experiments 2016

Erwin Vogelaar
16 mei 2016, 20:37
2 min leestijd
Dit zijn de winnaars van Google Experiments 2016

Google hield dit jaar voor de tweede keer een Google Experiments-wedstrijd en de winnaars zijn nu bekend. De bedenkers van de beste ideeën mogen naar Google I/O.

Lees verder na de advertentie.

Winnaars Google Experiments

Nog maar twee dagen en dan is het alweer tijd voor Google I/O. De uitgenodigde bezoekers hebben geluk, want er mogen maar een beperkt aantal mensen langskomen. Daarom gaf Google creatievelingen de kans om toch nog een plekje te winnen, namelijk met Android Experiments. Het idee is dat ontwikkelaars met deze westrijd aangemoedigd worden om experimenten rond het Android-platform te creëren. Google zoekt naar projecten waarin de unieke mogelijkheden van Android terugkomen. De drie gekozen winnaars zien er zo uit.

Autonomous Android Vehicle

De eerste winnaar is een autonoom voertuigje dat draait op Android. Door gebruik van infraroodsensoren voor het zien van obstakels, rolt dit wagentje vrolijk over de grond terwijl het voorwerpen kan volgen.

Hungermoji

De tweede winnaar is een game dat volledig gespeeld wordt met notificaties. Spelers moeten emoji voeden, ze beschermen van bommen en bonuspunten verzamelen. De game is direct al in de Play Store te downloaden.

3D Controller

Dit experiment gebruikt een smartphone als 3d-controller. 3D Controller ziet de plek van je telefoon in de ruimte en maakt die informatie beschikbaar via een simpele API.

Bovenstaande experimenten zijn uitgeroepen als de grote winnaars en de bedenkers krijgen dus een plekje bij Google I/O. Hopelijk hebben ze woensdag in hun agenda vrijgehouden. Er zijn ook nog vijf extra winnaars die een Nexus 6P thuisgestuurd krijgen. Hieronder valt Wearabird, een Flappy Bird-game waarbij je zelf moet fladderen, en een manier om je smartphone te ontgrendelen via een specifieke beweging. De volledige lijst met winnaars zie je op deze pagina. Omdat elk experiment open source gemaakt moest worden, is alle code daar ook te vinden.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu