De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Microsoft laat ontwikkelaars Android-apps overzetten naar Windows 10

Wouter Nijsen
29 april 2015, 20:32
1 min leestijd
Microsoft laat ontwikkelaars Android-apps overzetten naar Windows 10

Microsoft gaat het voor ontwikkelaars mogelijk maken om Android-apps gemakkelijk over te zetten naar Windows 10, het nieuwe besturingssysteem dat vanavond werd aangekondigd.  

Lees verder na de advertentie.

Windows 10 Android-apps

Tijdens ontwikkelaarsconferentie Build heeft Microsoft Windows 10 aangekondigd, een nieuw besturingssysteem dat voor Windows-smartphones, pc`s en tablets wordt uitgebracht. Een interessante feature is dat het vanaf nu voor ontwikkelaars mogelijk wordt om Android-apps gemakkelijk naar Windows 10 over te zetten. Microsoft stelt nieuwe sdk’s beschikbaar om de zogeheten universele apps over te hevelen.

Windows 10 Android-apps

Het overzetten van Android-apps naar Windows 10 moet voor ontwikkelaars erg eenvoudig  worden, omdat ze  in de basis niet hoeven worden aangepast voor het nieuwe besturingssysteem. De code van de apps die wordt gebruikt kan bijna één-op-één worden overgezet, al moeten in sommige gevallen kleine aanpassingen worden gedaan. De stijlen die Android- en Windows 10-apps gebruiken, verschillen wél van elkaar.

Door Windows 10 Android-apps  te laten ondersteunen, probeert Microsoft  het totale appaanbod  van het  mobiele besturingssysteem uit te breiden. Hoewel Windows Phone al jaren geleden werd uitgebracht, heeft het nooit echt van de grond kunnen komen. Een belangrijke oorzaak daarvan is de relatief beperkte  hoeveelheid aan beschikbare  applicaties.

Dit komt door het feit dat veel app-ontwikkelaars niet de noodzaak inzien om hun applicaties beschikbaar te maken voor het mindere interessante Windows. Zelfs bekende en veelgebruikte apps verschijnen vaak pas maanden (of jaren) later voor het besturingssysteem. De ondersteuning van Android-apps binnen Windows 10 moet daar dus verandering in brengen.

Lees het laatste nieuws over Microsoft

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu