Android-apps voorlopig toch niet naar Windows 10

Erwin Vogelaar
16 november 2015, 20:20
1 min leestijd
Android-apps voorlopig toch niet naar Windows 10

Hoewel Microsoft eerder dit jaar aankondigde het mogelijk te maken om makkelijk Android-apps over te zetten naar Windows 10, lijkt het er nu op dat dit voorlopig niet meer gaat gebeuren.

Lees verder na de advertentie.

Windows 10 Android

Project Astoria, de officiële Android-emulator voor Windows 10, zit in de problemen. Met deze emulator zouden appmakers niet veel werk hoeven te verrichten om hun Android-app op een Windows-apparaat te laten draaien. De emulator is nooit publiekelijk gemaakt voor ontwikkelaars, maar ze konden zich al wel aanmelden om de incomplete emulator te testen.

Website Windows Central heeft nu echter van meerdere bronnen gehoord dat Project Astoria voorlopig in de vriezer is gelegd, omdat het werk niet ging zoals gepland. Wat er precies aan de hand is met Project Astoria is niet duidelijk. De pagina om je als ontwikkelaar aan te melden bestaat nog steeds en Microsoft heeft ook nog geen officieel nieuws naar buiten gebracht.

Windows 10 Android

Naast de bronnen van Windows Central zijn er echter meerdere redenen om aan te nemen dat Project Astoria is stopgezet. Zo wordt er op de fora voor ontwikkelaars al sinds september geen vragen meer beantwoord door Microsoft. De nieuwste versie van Windows 10 Mobile heeft tevens geen Android-subsysteem meer.

De belofte van Microsoft over Android-apps op Windows 10 gaf Android-appmakers direct veel toekomstige platformen om apps op te publiceren. Windows 10 draait namelijk niet enkel op pc’s, maar ook op tablets en smartphones. Voor de consument was het nieuws mogelijk een reden om toch een Windows Phone in huis te halen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu