Windows 3.1 op een Android-telefoon installeren

windows adosboxEr zijn van die projecten, waarbij het praktische nut ver is te zoeken, maar waarbij het vooral erom gaat dat het kan. De bezigheden van blogger Shawn McHenry vallen onder die noemer: hij heeft het voorelkaar gekregen om Windows 3.1 werkend te krijgen op een Android-toestel. Hij maakte gebruik van de applicatie aDosBox, een DOS-emulator voor Android die nog in ontwikkeling is.

Het plan was oorspronkelijk om oudere games zoals Doom werkend te krijgen, totdat het hem leuker leek om Windows 3.1 eens te proberen. De volledige instructies zijn op de weblog van Shawn te lezen. Je hebt natuurlijk aDosBox nodig en installatiebestanden van Windows 3.1. Ook een Android-telefoon met een QWERTY-toetsenbord is aan te raden omdat aDOSbox nog geen virtuele toetsenborden ondersteunt. Shawn zegt er zelf over: “Its completely useless, but really damn cool.”

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

In onderstaande video zie je een demonstratie van aDosBox:

Nog een ander filmpje van aDosBox, waarbij Pac-man op een Android-toestel draait:

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.