‘Microsoft wil Android-apps naar Windows en Windows Phone brengen’

Redactie
12 februari 2014, 16:47
1 min leestijd
‘Microsoft wil Android-apps naar Windows en Windows Phone brengen’
Windows Android apps

Mogelijk bestaan er binnenkort speciale Windows Android apps. Dat bericht The Verge, die van bronnen bekend met de plannen van Microsoft heeft gehoord dat de softwaregigant serieus overweegt om Android-apps op zowel Windows als Windows Phone te draaien. Zo zou het mogelijk worden om in de app-winkels van Windows en Windows Phone de optie te selecteren die ervoor zorgt dat Android-apps worden ondersteund, waarna deze in een speciale app-winkel te downloaden zijn. Waarschijnlijk wordt die specifieke app-winkel ook door Microsoft beheerd, en kunnen Android-ontwikkelaars hun apps aan dat specifieke platform toevoegen.

Eerder gingen geruchten dat Microsoft en Nokia aan een eigen Android-smartphone werken. Hoewel deze geruchten lijken te kloppen, zal het specifieke toestel – de Nokia X – waarschijnlijk alleen in opkomende marten als India worden gelanceerd.

Lees verder na de advertentie.

Windows Android apps: waarom?

Mogelijk wil Microsoft beide Windows-versies voor meerdere mensen aantrekkelijk maken. Door de ondersteuning van Android-apps zou Windows Phone plotseling de groei kunnen meemaken die Microsoft graag ziet. En hoewel Microsoft vrij stug is in het toelaten van andere besturingssystemen – zo is er bijvoorbeeld geen Skype-app voor Chrome OS -, zou het kunnen zijn dat Microsoft gewoon een flinke groei voor Windows Phone wil realiseren. Het mobiele besturingssysteem is namelijk vrij robuust en sterk, maar Microsoft mist de apps om Windows Phone écht aantrekkelijk te maken.

De Windows Android apps blijven echter wel een gerucht, dus neem het vooral met een korreltje zout. Volgens de bronnen is Microsoft intern bezig met de discussie over Android-apps en wil het bedrijf “extreem voorzichtig” zijn met elke beslissing die hier iets mee te maken heeft.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu