‘Microsoft wil Android-apps naar Windows en Windows Phone brengen’

Windows Android appsMogelijk bestaan er binnenkort speciale Windows Android apps. Dat bericht The Verge, die van bronnen bekend met de plannen van Microsoft heeft gehoord dat de softwaregigant serieus overweegt om Android-apps op zowel Windows als Windows Phone te draaien. Zo zou het mogelijk worden om in de app-winkels van Windows en Windows Phone de optie te selecteren die ervoor zorgt dat Android-apps worden ondersteund, waarna deze in een speciale app-winkel te downloaden zijn. Waarschijnlijk wordt die specifieke app-winkel ook door Microsoft beheerd, en kunnen Android-ontwikkelaars hun apps aan dat specifieke platform toevoegen.

Eerder gingen geruchten dat Microsoft en Nokia aan een eigen Android-smartphone werken. Hoewel deze geruchten lijken te kloppen, zal het specifieke toestel – de Nokia X – waarschijnlijk alleen in opkomende marten als India worden gelanceerd.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Windows Android apps: waarom?

Mogelijk wil Microsoft beide Windows-versies voor meerdere mensen aantrekkelijk maken. Door de ondersteuning van Android-apps zou Windows Phone plotseling de groei kunnen meemaken die Microsoft graag ziet. En hoewel Microsoft vrij stug is in het toelaten van andere besturingssystemen – zo is er bijvoorbeeld geen Skype-app voor Chrome OS -, zou het kunnen zijn dat Microsoft gewoon een flinke groei voor Windows Phone wil realiseren. Het mobiele besturingssysteem is namelijk vrij robuust en sterk, maar Microsoft mist de apps om Windows Phone écht aantrekkelijk te maken.

De Windows Android apps blijven echter wel een gerucht, dus neem het vooral met een korreltje zout. Volgens de bronnen is Microsoft intern bezig met de discussie over Android-apps en wil het bedrijf “extreem voorzichtig” zijn met elke beslissing die hier iets mee te maken heeft.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.