Zo gaat Microsoft je Android-smartphone en Windows-pc bij elkaar brengen

Thomas Haenen
12 mei 2017, 10:25
2 min leestijd
Zo gaat Microsoft je Android-smartphone en Windows-pc bij elkaar brengen

Microsoft lijkt eindelijk te beseffen dat Windows Phone geen succes gaat worden, en zet daarom nu volop in op Android en iOS. Binnenkort gaat Windows 10 slimmer samenwerken met je Android-smartphone.

Lees verder na de advertentie.

Windows Timeline

Windows 10 krijgt dit jaar een nieuw overzicht van openstaande applicaties, zo maakte Microsoft vannacht bekend op zijn jaarlijkse BUILD-ontwikkelaarsconferentie. Dit overzicht toont echter niet alleen programma’s op je pc of laptop, maar kan óók openstaande Android- en iOS-apps tonen.

Timeline, zoals Microsoft de feature noemt, is onderdeel van de Windows 10 Fall Creators Update die dit najaar verschijnt. In een chronologisch overzicht krijg je al je recente programma’s en documenten te zien. Daarbij houdt Microsoft ook rekening met de apps van het bedrijf die je open hebt staan op je smartphone. Office-apps, Skype en andere Microsoft-applicaties kunnen zo ook op je pc bijgehouden worden.

Onderdeel van het pakket is ook ‘Pick Up Where I Left Off’, waarmee je documenten en andere taken over meerdere apparaten kan verspreiden. Ben je op je pc een mail aan het schrijven maar sluit je af voor die verzonden is, dan zal Microsofts virtuele assistent Cortana je op je Android-smartphone verder laten gaan met de mail. Cortana zorgt er ook voor dat je altijd de laatste versies van je documenten en presentaties hebt op elk apparaat.

Slimmer knippen en plakken

Tot slot implementeert Microsoft een nieuw klembord dat ook over meerdere apparaten tegelijk kan werken, vergelijkbaar met Pushbullet. Zo kun je tekst kopiëren op je smartphone, en die plakken op je pc.

Met deze nieuwe features lijkt Microsoft langzaam zeker het einde van zijn eigen mobiele besturingssysteem te erkennen. Windows Phone heeft de laatste jaren nauwelijks updates gehad, en deze nieuwe features zijn voorlopig zelfs helemaal niet beschikbaar op de Windows 10-smartphones die in omloop zijn. De meeste ontwikkelaars en consumenten hebben het besturingssysteem al eerder achtergelaten: het marktaandeel is hooguit een schamele procent.

De Windows 10 Timeline is vanaf dit najaar gratis beschikbaar voor iedereen met een Windows 10-pc. De nieuwe features worden vermoedelijk tegelijkertijd uitgerold naar Microsofts Android-apps.

Lees het laatste nieuws over Microsoft

Bron: The Verge
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu