Winnaars van Android Developer Challenge bekend

Redactie
30 augustus 2008, 14:23
4 min leestijd

De laatste fase van de Android Developer Challenge (ADC) is voltooid en de winnaars zijn bekend, waaronder één Nederlander. De meest revolutionaire applicaties zijn door Google beloond met een flinke geldprijs. Hieronder een uitvoerige beschrijving van de applicaties die gewonnen hebben.

Lees verder na de advertentie.

De volgende 10 applicaties (op alfabetische volgorde) hebben een geldprijs van $275,000 gewonnen:

Cab4me
Ontwikkelaars: Konrad Huebner, Henning Boeger
Cab4me stelt de gebruiker in staat om gemakkelijk een taxi te bellen op elke locatie wereldwijd. De applicatie vind zelf het telefoonnummer van het dichtstbijzijnde taxi bedrijf gebaseerd op de locatie van de gebruiker. De gebruiker hoeft dus niet eens het telefoonnummer van het taxi bedrijf of zijn of haar eigen locatie te weten om een taxi te kunnen bellen.

Compare Everywhere
Ontwikkelaar: Jeffrey Sharkey
Compare Everywhere zorgt ervoor dat de gebruiker prijzen kan vergelijken van producten door de barcode van het product in te scannen met de mobiele telefoon. Tevens is het mogelijk om op basis van deze barcode recensies te lezen van het product. Als de gebruiker in de winkel staat en twijfelt aan de kwaliteit van het product kan deze gemakkelijk online kijken wat de recensies zijn en meteen even controleren of het product om de hoek niet goedkoper te krijgen is.

Ecorio
Ontwikkelaars: Jeff Kao, Gary Pong, Robert Lam, Taneem Talukdar
Ecorio berekent de ecologische voetafdruk van de gebruiker en stelt alternatieve manieren van reizen voor om deze voetafdruk te verlichten. Deze groene applicatie geeft de gebruiker ook de mogelijkheid om milieuvriendelijke verhalen en tips te delen en om telefonisch te doneren aan instanties die zich bezighouden met het milieu.

GoCart
Ontwikkelaar: Rylan Barnes
GoCart heeft dezelfde functionaliteit als Compare Everywhere. Echter geeft GoCart de gebruiker ook de mogelijkheid om een wishlist te maken van de producten die zijn ingescand en deze te delen op een profielen pagina van een sociaal netwerk.

Life360
Ontwikkelaars: Chris Hulls, Dilpreet Singh, Luis Carvalho, Phuong Nguyen, Steve Potell
Life360 is een instant messaging applicatie die gericht is op de lokale omgeving en altijd in contact staat met vrienden en familie. Bijvoorbeeld wanneer er in de buurt een brand uitbreekt dan kan de gebruiker zijn familie direct laten weten dat hij of zij in orde is. Is de hond zoek? Plaats een bericht en koppel dit aan de locatie waar de hond is zoek geraakt. Andere Life360 gebruikers in de omgeving ontvangen dan het bericht.

Locale
Ontwikkelaars: Carter Jernigan, Clare Bayley, Jasper Lin, Christina Wright
Locale maakt het mogelijk om instellingen van de mobiele telefoon te koppelen aan specifieke condities. Het is bijvoorbeeld mogelijk om instellingen van de telefoon te koppelen aan een locatie zoals een werkplek. De telefoon weet door middel van de GPS dat de gebruiker zich op zijn werkplek bevindt en zet daarom de telefoon automatisch op trilstand. Locale maakt het leven van de gebruiker net wat makkelijker.

PicSay
Ontwikkelaar: Eric Wijngaard
Neerlands trots in deze Android Developer Challenge. Als enigste Nederlandse finalist weet Eric Wijngaard $250,000 in de wacht te slepen mijn zijn applicatie PicSay. PicSay geeft de gebruiker de mogelijkheid om foto’s te manipuleren. Dit kan onder andere door het toevoegen van tekst ballonnen of iconen, of het aanpassen van kleuren en lichtintensiteit. Deze bewerkte foto’s kunnen dan gedeeld door middel van e-mail, een blog, of websites waar foto’s gedeeld kunnen worden.

Softrace
Ontwikkelaars: Staffan Kjellberg, Thomas Kjellberg
Door middel van Softrace is het mogelijk om een half uurtje hardlopen om te toveren tot een echte race met iemand aan de andere kant van de wereld. De GPS berekent de gelopen afstand en snelheid en zet deze tegenover de data van de tegenstander. Het is mogelijk om races te houden in onder andere hardlopen, fietsen en skiën. Races kunnen tegelijkertijd op verschillende routes gehouden worden of afhankelijk van elkaar op dezelfde route.

TuneWiki
Ontwikkelaars: Rani Cohen, Chad Kouse, Zach Hobbs, Jared Fleener, Amnon Sarig
TuneWiki speelt audio en videobestanden af de originele of vertaalde songteksten van het nummer. Tevens fungeert het als een sociaal netwerk waar gebruikers informatie over de nummers kunnen delen of ter plekke nummers kunnen vertalen. Ook is het mogelijk om te kijken wie wat luistert op welke locatie en wat de meest gespeelde nummers zijn op die locatie.

Wertago
Ontwikkelaars: Kelvin Cheung, Teresa Ko, Peter Ree, Robert Sarvis, Douglas Yeung
De ideale applicatie voor mensen die graag het nachtleven in duiken. Deze applicatie laat direct zien waar wat te doen is en welke clubs of kroegen momenteel ‘hot’ zijn. Tevens geeft het de gebruiker de mogelijkheid om plannen te maken voor een avond stappen en deze te delen met vrienden. Uitgaan zal nooit meer hetzelfde zijn.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's