De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Winst Amazon daalt vanwege Kindle Fire Android-tablet

Redactie
26 oktober 2011, 16:01
1 min leestijd
Winst Amazon daalt vanwege Kindle Fire Android-tablet
Winst Amazon daalt vanwege Kindle Fire Android-tablet

De winst van webwinkel Amazon over het derde kwartaal van 2011 is met 73 procent gezakt ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Belangrijkste reden voor de afgenomen winst is de Amazon Kindle Fire tablet waarop Amazon vooralsnog verlies op leidt. Amazon geeft aan dat er al miljoenen Kindle Fires zijn verkocht in de voorverkoop en dat ze nu miljoenen stuks extra moeten produceren. Ook de nieuwe webdiensten zoals Amazon Silk zorgen ervoor dat de uitgaven voor de webwinkel tijdelijk zijn toegenomen.

In het derde kwartaal van 2011 wist Amazon 73 miljoen dollar winst te maken, aanzienlijk minder dan dezelfde periode een jaar terug. De omzet steeg echter flink met 44 procent. In totaal is 10,9 miljard dollar omgezet door Amazon. Dat Amazon nu minder winst maakt heeft er vooral mee te maken dat de Kindle Fire met verlies wordt verkocht. Naar schatting maakt de webwinkel zo’n tien dollar verlies per verkochte tablet. Omdat het uiteindelijke bedrag dat Amazon met de tablet met te verdienen rond de 25 dollar ligt, is de kostprijs bewust laag gehouden.

Lees verder na de advertentie.

Amazon neemt een groot risico met de miljoenen tablets die ze nu aan het produceren is. Hoewel de eerste reacties goed waren heeft bijna nog niemand een tablet voor langere tijd gebruikt en is het nog maar de vraag hoe goed de Kindle Fire zal zijn. Zelf lijkt Amazon er veel vertrouwen in te hebben, vooral als ze nu ervoor kiezen hun winst te laten dalen. Vanaf 15 november zal de Amazon Kindle Fire te koop zijn in de Verenigde Staten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu