Winst LG kleiner geworden, verkocht wel recordaantal smartphones

Gijs Ettes
24 juli 2013, 8:51
1 min leestijd
Winst LG kleiner geworden, verkocht wel recordaantal smartphones
lg

In het tweede kwartaal van 2013 maakte LG met 139 miljoen dollar iets minder winst dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Het bedrijf verkocht echter wel 12,1 miljoen smartphones, een resultaat waar het bedrijf blij mee is.

Lees verder na de advertentie.

De winst van de mobile-afdeling van het bedrijf zakte wel ten opzichte van het voorgaande kwartaal, maar is met een totaal van 54,37 miljoen dollar gestegen ten opzichte van het tweede kwartaal van 2012. Toen vertoonde deze afdeling van LG nog verlies. LG maakte zijn meest recente kwartaalcijfers bekend middels een persbericht.

Winst LG moet versterkt worden door nieuwe toestellen

De LG Optimus F, Optimus L II en de nog niet verschenen Optimus G2 moeten die winstcijfers de juiste kant op blijven laten gaan. In Nederland moet in augustus nog de Optimus G Pro verschijnen, het nieuwe vlaggenschip van LG dat inmiddels al te koop is in landen als de Verenigde Staten en Zuid-Korea.

Op andere gebieden doet LG het iets minder goed, bij zijn tv-afdeling bijvoorbeeld. Daar maakte het bedrijf iets meer winst dan in het eerste kwartaal van 2013, maar ging de winst wel omlaag ten opzichte van dezelfde periode in 2013. Het bedrijf houdt hiervoor de gedaalde vraag en gestegen competitie op de markt verantwoordelijk. LG zegt zich nu te focussen op dure oled-tv’s en ultra-hd-tv’s.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu