De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android-smartphones stuwen LG winst naar grote hoogten

Gijs Ettes
24 oktober 2013, 12:44
1 min leestijd
Android-smartphones stuwen LG winst naar grote hoogten
Winst LG Stijgt

Het afgelopen kwartaal heeft LG de winst zien stijgen, voornamelijk dankzij zijn succesvolle mobiele tak. Het bedrijf als geheel boekte een kleine 200 miljoen dollar winst, 27 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De totale omzet bedroeg in het derde kwartaal 12,5 miljard dollar.

De mobiele tak van LG behaalde afgelopen kwartaal een kwart meer omzet dan in het derde kwartaal van 2012 en noteerde een omzet van 2,75 miljard dollar. Winstcijfers voor de afzonderlijke divisies van LG heeft de elektronicafabrikant niet bekendgemaakt.

Lees verder na de advertentie.

Winst LG stijgt dankzij mobieltjes

LG doet zijn slogan eer aan en presteert vooral in de mobiele branche goed. Het bedrijf verscheepte afgelopen kwartaal liefst 12 miljoen smartphones. Dat is bijna net zoveel als een kwartaal eerder, toen er 12,1 miljoen telefoons de deur uit gingen.

Lees meer over LG

In het derde kwartaal zorgde de Optimus G Pro gedeeltelijk voor het succes van LG. Mogelijk gaat de LG G2 hetzelfde doen in dit kwartaal. Dit is het huidige topmodel van de fabrikant dat is voorzien van Android 4.2.2 (Jelly Bean) en een vlotte 2,3GHz-quadcore-processor.

Doordat de randen rondom het scherm zo dun zijn, heeft LG ervoor gekozen de volumetoetsen en powerknop naar de achterzijde te verplaatsen. Dit biedt een gebruiksvriendelijke manier om het toestel te bedienen.

Lees meer over het huidige toptoestel van LG in de LG G2 review.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

LG G2
LG G2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu