Budgetmerk Wolfgang kan Android-updates niet garanderen

Het lijkt er niet op dat huidige toestellen van Wolfgang, het smartphonemerk dat  goedkope Android-smartphones via Aldi verkoopt, van updates voorzien zullen worden. Moederbedrijf  Ambiance Technologie kan software-updates niet garanderen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

‘Geen updates voor Wolfgang-smartphones’

wolfgang-smartphonesDat laat Matthijs van Baarsel van Ambiance Technology desgevraagd weten aan Android Planet. “Dat we geen updates kunnen garanderen, heeft te maken met onze afhankelijkheid van MediaTek, de fabrikant van de processoren die in het merendeel van onze toestellen (op de Wolfgang AT-AS45LTE na) zitten.” Volgens Van Baarsel is MediaTek doorgaans erg laat met het uitbrengen van nieuwe releases die geschikt zijn voor hun chipsets.

“Daarna moeten onze smartphonefabrikanten de tijd nemen een softwarebuild uit te brengen voor hun modellen. Meestal gebeurt dit niet en wordt er met een nieuwe Android-versie gewacht tot er een nieuw model wordt uitgebracht.” Het gevolg is dat de meeste Wolfgang-smartphones blijven steken op de Android-versie waarmee ze zijn verschenen. “Er zijn uitzonderingen, vaak voor de meer high-end modellen, maar als die er zijn zullen we ze zeer actief communiceren.”

Meer over Wolfgang

Wolfgang is een budgetmerk dat enkel via Aldi en een webshop smartphones verkoopt. Deze kenmerken zich door een laag prijskaartje, bescheiden specs en doorgaans een oudere Android-versie. Vorige maand bracht Wolfgang zijn eerste 4G-smartphone uit in de vorm van de AT-AS45LTE.

Dat toestel heeft een prijskaartje van 199 euro en wordt aangedreven door een 1,4GHz quadcore-processor (Qualcomm Snapdragon 410) en 1GB aan werkgeheugen. Voor de opslag van apps en media is 8GB beschikbaar, dat met een geheugenkaartje is uit te breiden tot maximaal 64GB.

Het laatste nieuws over Wolfgang

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.