Wolfram|Alpha in Android Market verschenen

Redactie
6 oktober 2010, 16:40
2 min leestijd
Wolfram|Alpha in Android Market verschenen
wolfram-alpha

De ontwikkelaars van Wolfram|Alpha komen hun belofte na: de applicatie ligt vanaf nu in de Android Market. Wolfram|Alpha is een intelligente zoekmachine. De zoekmachine verwijst niet door naar andere websites, maar probeert antwoorden te geven op jouw vragen. Wanneer je `How old was George Clooney in 1990?` typt, dan beantwoordt Wolfram Alpha deze vraag met `28 jaar`. En `weather in Amsterdam` levert `18 graden Celsius, bewolkt en regenachtig` op.

De database van Wolfram|Alpha bestaat uit honderden gegevensgebieden, zoals astronomie, natuurwetenschappen, meteorologische gegevens, kleuren, geschiedenis, taal en financiële gegevens. De website is in mei 2009 geopend voor het publiek. Op dit moment groeit de database van de website nog steeds.

Lees verder na de advertentie.

De Wolfram|Alpha applicatie voor Android is speciaal ontwikkeld voor Android 1.6 en hoger. Kaarten, infographs en tabellen houden rekening met de verschillende resoluties van Android-telefoons. Daarnaast houdt de applicatie jouw locatie bij, zodat je direct informatie ziet over het gebied waar jij je bevindt. Het is ook mogelijk om een vraag in te spreken, waarna de app de gesproken zin omzet in tekst. Dit werkt overigens alleen met Engelse zinnen. Daarnaast moet je een goed Amerikaans accent hebben, anders begrijpt de applicatie niet precies wat je bedoeld.

Dankzij een speciaal toetsenbord is het typen van wiskunde formules een stuk makkelijker. Wolfram|Alpha lost deze formules voor je op, zonder dat je zelf hoeft te rekenen. Weten welke sterren er te zien zijn? Dankzij ‘sky chart’ krijg je een persoonlijke sterrengids te zien. Probeer eens de Grote Beer op te zoeken!

De applicatie kost ongeveer 1,44 euro en heeft een grootte van 1,37 MB. De introductieprijs is veel lager dan de prijs die de iPhone-applicatie in het begin kreeg. De ontwikkelaars van Wolfram|Alpha brachten de supercalculator voor 40 euro uit. Later gaven ze toe dat deze prijs aan de hoge kant was en prijsden ze de applicatie af van 40 euro naar een realistische prijs van 1,59 euro.

Scan de QR-code hieronder om Wolfram|Alpha aan te schaffen.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's