WordPress Android-applicatie in de maak [gerucht]

android wordpressOfficieel is er nog niets aangekondigd, maar uit het feit dat er een nieuw subdomein android.wordpress.org is aangemaakt, concludeert de website Mashable dat er misschien wel een Android-applicatie in de maak is. Daarmee zou je dan je WordPress-blog vanaf je mobiele telefoon kunnen bewerken, net zoals al op de iPhone en Blackberry mogelijk is. Heel veel websites en weblogs (waaronder ook Planet Android) draaien op het technische platform van WordPress. Voor iPhone en Blackberry maakte WordPress al soortgelijke subdomeinen aan.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Toch moeten WordPress-gebruikers nog niet teveel hoop vestigen op een nieuwe app: de mobiele applicaties hebben heel wat minder functionaliteit. Zo was het met de iPhone-versie lange tijd niet mogelijk om reacties te modereren, wat nogal cruciaal is als je spammers buiten de deur wilt houden. Bovendien: er is eigenlijk al een mogelijkheid om WordPress op je Android-toestel te beheren, namelijk via de (niet-officiële) applicatie wpToGo.

Via: mashable

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.