Wordt de Android tablet-smartphonecombi van de PadFone een nieuwe designtrend?

Wouter Nijsen
31 mei 2011, 20:04
2 min leestijd
Wordt de Android tablet-smartphonecombi van de PadFone een nieuwe designtrend?
asus-padfone-Android

Asus heeft met de presentatie van de PadFone een uniek product in handen. Een tablet met een speciaal dock voor je Android-telefoon, waarbij het tablet eigenlijk niet meer is dan alleen een scherm die de brains van je smartphone leent. Tijdens de Computex-beurs in Taipei toonde Asus hun nieuwe PadFone aan de verzamelde pers. Maar nu blijkt dat de PadFone helemaal niet zo uniek is. Er zijn tenminste nog twee fabrikanten die eenzelfde soort device op de markt willen brengen. Asus had echter wel de primeur als het gaat om het wereldkundig maken van de tablet-smartphonecombi.

Lees verder na de advertentie.

Naast Asus hebben ook ESC en CMIT plannen voor een soortgelijk device. De oplossing van ESC kan overweg met de iPhone 4, Windows Phone én Android maar is in feite een volwaardig 9,7-inch 4:3 tablet met een ingebouwd smartphone-dock. Via dit dock kun je de media die op je smartphone staat via het tablet bekijken. Het tablet heeft dus een eigen processor en bevat een SD-slot, twee USB-poorten en een camera. Het tablet-dock van ESC heeft nog geen naam en is slechts een prototype. De fabrikant was er echter na de presentatie van Asus tijdens de Computex als de kippen bij om het prototype aan een aantal journalisten te laten zien. Het device zal volgens ESC in het vierde kwartaal van dit jaar op de markt komen en ongeveer $200 gaan kosten.

ECS-docking-station-with-iPhone-4-002
ECS-docking-station-with-iPhone-4-001

De TransPhone van fabrikant CMIT bestaat uit een Android-tablet en een Android-telefoon. Deze laatste past in een dock wat achterop het tablet te vinden is. De CMIT TransPhone werkt alleen met de meegeleverde Android-telefoon, net zoals de Asus PadFone dus, en heeft een 1,2 Ghz dual-core processor van Qualcomm, SVGA-scherm, HDMI- en een USB-poort. De TransPhone biedt ook nog ruimte aan een meegeleverde Bluetooth-headset zodat je die in ieder geval niet snel meer kwijtraakt. Verdere details over de TransPhone ontbreken helaas nog en ook een prijs of lanceerdatum zijn niet bekendgemaakt.

TransPhone_01_Android

TransPhone_02_Android

Gaan tablets met een ingebouwd smartphone-dock dé nieuwe trend worden? Gezien het feit dat de Asus PadFone ineens niet zo uniek blijkt te zijn geeft in ieder geval aan dat meerdere fabrikanten al langer met dit idee rondlopen.

Via: Engadget China en 9to5Mac

Spotlights: Android, Tablet

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's