Workaround voorkomt dat batterij HTC Hero snel leegraakt door SMS

Redactie
30 oktober 2009, 13:55
1 min leestijd
Workaround voorkomt dat batterij HTC Hero snel leegraakt door SMS
android battery

Al sinds de lancering van de HTC Hero hebben Amerikaanse gebruikers last van SMS-problemen: ze ontvangen geen SMS-berichten of krijgen ze veel later binnen dan nodig is. Nog voordat het is opgelost is er alweer een nieuw probleem: door het verzenden en ontvangen van SMS-berichten kan de batterij snel leegraken. Het wachten is op een officiële oplossing van HTC, maar tot die tijd zullen de getroffenen het met een workaround moeten doen.

Het is onduidelijk of het probleem zich ook voordoet bij de GSM-versie van de HTC Hero. Op het forum van de Amerikaanse operator Sprint is een levendige discussie gaande over het leeglopen van de batterij en mogelijke oplossingen.

Lees verder na de advertentie.

Het probleem is dat de telefoon niet teruggaat in slaapmodus nadat je een SMS-bericht hebt ontvangen. Hetzelfde probleem doet zich voor wanneer je de telefoon even aanzet en daarna meteen het scherm weer uitschakelt, zonder iets te doen. De HTC Hero komt dan niet volledig in slaapmodus terecht, waardoor de batterij sneller leegloopt. Er is nu een simpele workaround gevonden waarmee je het leeglopen van de batterij kunt voorkomen: installeer gewoon een alternatieve SMS-applicatie zoals ChompSMS of HandCent. Die zorgen er wel voor dat je toestel teruggaat naar slaapmodus.

Bron: Sprint forum
Via: Engadget

Categorieën: Fabrikanten, Smartphones
Device: HTC Hero

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC Hero
HTC Hero
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's