X-Windows werkend op een Android-toestel

lxdeBij AndoidFanatic zitten mensen die wel van experimenteren houden: de forumbeheerder van deze website is erin geslaagd om X11 met een LXDE-desktopomgeving op een T-Mobile G1 te laten draaien. Hij gebruikte daarvoor een shell voor de Linux-distributie Debian. en een VNC-server voor Android. Bovenop X-Windows kunnen ook zwaardere desktopomgevingen zoals KDE en Gnome worden gedraaid. De AndroidFanatic-beheerder koos echter voor het relatief lichte LXDE.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Er zijn geen drivers voor het beeldscherm nodig, omdat alles via VNC verloopt. Eventueel kun je ook via een normale pc contact maken met de VNC-server op het Android-toestel.

Ghostwalker, de persoon die het voorelkaar kreeg, heeft instructies gepubliceerd hoe je X-Windows werkend krijgt op Android-toestellen. Je zult wel eerst root access moeten hebben om de VNC-server en de gewenste GUI te kunnen installeren. Helaas moeten we het wat foto’s betreft doen met een nogal onscherpe foto.

Via: Ars Technica en Tweakers

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.