De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Verrassend: Microsoft komt mogelijk met Xbox Live voor Android

Wouter Nijsen
3 maart 2014, 20:29
1 min leestijd
Verrassend: Microsoft komt mogelijk met Xbox Live voor Android
Xbox Live voor Android

In de categorie verrassend nieuws: Microsoft, de maker van de Xbox 360 en Xbox One, werkt aan een mobiele versie van Xbox Live voor Android. Dat meldt The Verge, die zijn informatie baseert op bronnen die dichtbij het nieuwe project zitten. Dat is opmerkelijk, omdat de bekende online service vooralsnog exclusief is voorbehouden aan Windows-platformen.

Mocht het gerucht kloppen, dan lijkt Microsoft een andere koers te gaan varen. Dan moet Xbox Live een dienst worden die op zoveel mogelijk platformen toegankelijk moet zijn. Volgens The Verge werkt Microsoft immers ook aan een iOS-versie van Xbox Live, waardoor dus ook de iPhone en de iPad erbij betrokken worden.

Lees verder na de advertentie.

Xbox Live is de online dienst van de spelcomputers Xbox 360 en Xbox One. Spelers kunnen tegen betaling online multiplayer spelen. Met de gratis variant van de service kunnen spelers vriendenlijsten bijhouden en zogeheten Achievements vrijspelen. Microsoft zou die beloningen ook implementeren in de mobiele versies.

My Xbox Live

Xbox Live voor Android

Microsoft zou Android-ontwikkelaars zelf de mogelijkheid willen geven voor een integratie van Xbox Live binnen hun mobiele games. Volgens The Verge wees een vacature van Microsoft daar al op. Zo zocht het bedrijf een nieuwe software-ontwikkelaar die op meerdere platformen kan werken, waarbij iOS en Android ook genoemd werden.

In de Google Play Store is al de applicatie `My Xbox Live` te downloaden. Daarop kun je je profiel beheren, maar echt gebruikmaken van de service is niet mogelijk. Het is nog onduidelijk wanneer Xbox Live exact voor Android beschikbaar zal worden gesteld. Xbox Live werd voor het eerst geïntroduceerd op de originele Xbox, toen nog enkel als online game-platform.

Download

Download: My Xbox LIVE (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu