XDANDROID boekt voortgang: Android 2.1 op Windows Mobile-toestellen

Redactie
14 mei 2010, 13:43
1 min leestijd
XDANDROID boekt voortgang: Android 2.1 op Windows Mobile-toestellen
xda android raphael

Op XDA Developers kun je via het project XDANDROID volgen hoe je Android werkend krijgt op oudere HTC-toestellen, die oorspronkelijk draaien op Windows Mobile. Denk daarbij aan de HTC Touch Diamond of de TouchPRO, toestellen die bij de kenners bekend staan onder oorspronkelijke codenamen als Fuze, Blackstone, Topaz, Rhodium, en Raphael. Ontwikkelaar Zenulator heeft nu net een Android-update uitgebracht voor deze toestellen. Met ‰clair krijg je Android 2.1 op je toestel waarbij ook al GPS wordt ondersteund. Alleen de camera is het enige dat nog niet werkt.

Het idee van het project is om je oude Windows Mobile-telefoon om te bouwen tot een Droid. De afgelopen tijd werd er al behoorlijk wat voortgang geboekt. De ontwikkelaars kregen bijvoorbeeld al Bluetooth aan de praat. GPS en de camera bleken nog de twee laatste knelpunten. GPS is nu werkend op de HTC Touch Diamond en de HTC TouchPRO (Rafael), maar de camera blijft nog steeds een probleem. Er zijn mensen die al maandenlang gebruikmaken van Android op hun Windows Mobile-toestel

Lees verder na de advertentie.

er volgens xda-developers zelfs al gebruikers die al maanden aan een stuk alleen Android draaien in plaats van Windows Mobile.

Via: XDA Developers
Meer info over het project: XDANDROID

Thema: Android
Merk: HTC

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's