De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Met deze 80 Watt-oplader van Xiaomi zit je smartphone-accu binnen 19 minuten vol

Michel van 't Klaphek
19 oktober 2020, 10:27
1 min leestijd
Met deze 80 Watt-oplader van Xiaomi zit je smartphone-accu binnen 19 minuten vol

Xiaomi heeft een nieuwe draadloze snellaadtechniek gepresenteerd. 80W Mi Wireless Charging zorgt ervoor dat je smartphone-accu in 19 minuten helemaal vol zit. Mogelijk wordt de snellaadtechniek in nieuwe Xiaomi-telefoons gebruikt.

Lees verder na de advertentie.

Xiaomi 80W Mi Wireless Charging gepresenteerd

Een volle smartphone-accu binnen 19 minuten. Met die belofte heeft Xiaomi haar nieuwste draadloze oplaadtechniek gepresenteerd: 80W Mi Wireless Charging. Deze draadloze oplaadtechniek heeft een maximaal vermogen van 80 Watt.

Volgens Xiaomi zit een gemiddelde smartphone (met 4000 mAh-accu) hierdoor binnen 19 minuten helemaal vol. Binnen 8 minuten zou het accupercentage op 50 procent staan en wanneer je slechts 1 minuut oplaadt, zit de batterij alweer voor 10 procent vol.

80W Mi Wireless Charging Technology

Het gaat vooralsnog om een showcase. In bovenstaand filmpje laat Xiaomi zien hoe snel de draadloze oplaadtechniek kan werken, maar praktijkvoorbeelden zijn er nog niet. Mogelijk gebruikt het Chinese bedrijf de 80W Mi Wireless Charging-techniek in één van zijn volgende smartphones.

Xiaomi heeft zich het afgelopen jaar opgeworpen als innovator als het op draadloos snelladen aankomt. Men trapte in maart af door 40 Watt-draadloos opladen te introduceren. Dit snelheidsrecord werd in augustus verbroken, door Xiaomi zelf. Toen kondigde de fabrikant namelijk draadloos opladen met 50 Watt vermogen aan.

Xiaomi Mi 10 Ultra: Opladen met 120 Watt

Daarover gesproken, de in augustus gepresenteerde Xiaomi Mi 10 Ultra kan draadloos opladen met maar liefst 50 Watt. En het kan nog sneller, want bekabeld opladen gaat met maar liefst 120 (!) Watt aan vermogen. Volgens Xiaomi laadt de 4500 mAh-accu van de Mi 10 Ultra hierdoor in slechts 23 minuten helemaal op.

Dan nu het slechte nieuws: het Xiaomi-vlaggenschip is officieel niet in Nederland verkrijgbaar, maar enkel in thuisland China te bestellen. Het meest voor de hand liggende alternatief is de Xiaomi Mi 10T Pro, een krachtige telefoon die met maximaal 33 Watt kan snelladen. Draadloos laden is dan weer niet van de partij.

Xiaomi Mi 10T Pro

Xiaomi Mi 10T Pro prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 384,95

Bekijk prijzen

Los refurbished

€ 242,99

Bekijk prijzen
Bron: Xiaomi
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu