Deze Xiaomi-smartphones krijgen binnenkort een Android Pie-update

Thomas Haenen
15 maart 2019, 11:45
2 min leestijd
Deze Xiaomi-smartphones krijgen binnenkort een Android Pie-update

Het Chinese Xiaomi timmert hard aan de weg en belooft binnen nu en enkele maanden Android Pie-updates uit te brengen voor veel van zijn smartphones. Ook goedkopere toestellen worden bijgewerkt.

Lees verder na de advertentie.

Planning Xiaomi Android Pie-updates bekend

Hoewel Google al een eerste versie van Android Q heeft vrijgegeven, zijn veel fabrikanten nog bezig Android Pie voor hun smartphones uit te rollen. Zo ook Xiaomi, dat liefst tien updates op de planning heeft staan voor de komende maanden. De fabrikant heeft een lijst vrijgegeven van alle smartphones waarvoor op dit moment een update in ontwikkeling is.

De lijst omvat niet alleen de relatief nieuwe en prijzige Xiaomi Mi Mix 2, maar ook goedkopere telefoons van het bedrijf. Xiaomi heeft tevens een indicatie gegeven wanneer de updates verwacht worden. Staat een toestel niet op de lijst, dan betekent het overigens niet dat er helemaal geen update gaat verschijnen, maar slechts dat deze op dit moment nog niet in ontwikkeling is. Xiaomi zegt dat later mogelijk meer smartphones kunnen rekenen op een Android Pie-update.

  • Xiaomi Redmi Note 5 – eerste kwartaal 2019
  • Xiaomi Redmi S2 – eerste kwartaal 2019
  • Xiaomi Mi Mix 2 – tweede kwartaal 2019
  • Xiaomi Mi 6 – tweede kwartaal 2019
  • Xiaomi Redmi 6A-  tweede kwartaal 2019
  • Xiaomi Redmi 6 – tweede kwartaal 2019
  • Xiaomi Mi Note 3 – tweede kwartaal 2019
  • Xiaomi Mi 9 Explorer – datum nog onbekend
  • Xiaomi Mi 6X – datum nog onbekend
  • Xiaomi Redmi Note 6 Pro – datum nog onbekend

Xiaomi timmert sinds dit jaar hard aan de weg in Nederland. In thuisland China is Xiaomi één van de populairste fabrikanten en nu hoopt het bedrijf ook door te breken in het Westen. De fabrikant legt de focus daarbij vooral op zijn scherpe prijs-kwaliteitsverhouding. Zo brengt het bedrijf binnenkort de Xiaomi Mi 9 uit voor 449 euro. De smartphone beschikt over een Snapdragon 855 en drie camera’s. Dat is vergelijkbaar met smartphones als de Sony Xperia 1 en Samsung Galaxy S10, die voor dubbel zoveel geld verkocht worden.

Een handjevol Xiaomi-smartphones heeft al eerder een Android Pie-update ontvangen. Dat zijn vooral de toestellen uit de Mi A-reeks, zoals de Mi A2 en Mi A2 Lite. Die lopen op Android One, een variant van het besturingssysteem met weinig tot geen aanpassingen van de fabrikant. Daarom is het makkelijker om updates uit te brengen.

Dit is er nieuw in Android Pie

Android Pie introduceert onder andere verbeterde, uitgebreidere notificaties. Ook kun je de navigatiebalk onderaan in beeld vervangen met een nieuwe gebarenbediening. Dan swipe je bijvoorbeeld omhoog om naar je homescreen te gaan, in plaats van op een homeknop te drukken. Ook leunt Google op kunstmatige intelligentie, onder andere om de accuduur te verbeteren. AI wordt ook ingezet bij ‘Adaptive Brightness’, dat automatisch de helderheid slimmer aanpast aan jouw voorkeuren.

Lees het laatste nieuws over Xiaomi

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Xiaomi Mi 9
Xiaomi Mi 9

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu