Deze Xiaomi-smartphones krijgen als eerste een Android Q-update

De Xiaomi Mi 9 en verschillende andere smartphones van de Chinese fabrikant krijgen mogelijk nog voor het einde van het jaar een update naar Android 10.0 (Q).

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Xiaomi Android Q-update

Hoewel de definitieve versie van Android Q waarschijnlijk pas in augustus wordt vrijgegeven door Google, maken fabrikanten zich al klaar voor de uitrol ervan naar andere smartphones. Ook Xiaomi heeft nu een lijst uitgebracht met toestellen die de update als eerste kunnen verwachten.

Allereerst zijn de vlaggenschepen van dit jaar aan de beurt. De Xiaomi Mi 9, Mi 9 SE en Mi 9T worden in het vierde kwartaal van 2019 van een update voorzien. Ook de Xiaomi Mi 8 en Mi 8 Explorer Edition krijgen dat kwartaal een update. Tot slot worden nog de Redmi K20 Pro, Mi Mix 2S en Mi Mix 3 bijgewerkt. Begin 2020 volgt een update voor de goedkopere Redmi Note 7.

Xiaomi Android Q-updates

Let wel: de lijst is afkomstig van Xiaomi’s Chinese forum en is dus vooral gericht op die markt. Het is zeer waarschijnlijk dat de Europese versies van deze smartphones ook een snelle update kunnen verwachten, al verschijnt die mogelijk iets later dan in China. De kans bestaat dan ook dat sommige van bovenstaande updates niet eind 2019, maar begin 2020 pas in Nederland uitkomen. Bovendien is de lijst niet volledig: smartphones als de Mi A2 ontvangen waarschijnlijk rond dezelfde tijd ook een update.

Dit is er nieuw in MIUI en Android Q

Xiaomi voorziet de smartphones met deze update niet alleen van Android Q, maar ook van MIUI 11. Dat is de nieuwste versie van de Android-interface van de fabrikant. Het bedrijf belooft dat de systeembrede nachtmodus van Android Q ook onderdeel wordt van MIUI. Ook de prestaties en accuduur worden geoptimaliseerd.

Met Android 10.0 pakt Google vooral de privacy en beveiliging aan. Het wordt makkelijker om te zien waar je apps allemaal toegang tot hebben, met meer opties om de bescherming van je privacy aan te passen. Er zijn daarnaast tal van andere verbeteringen, van een nieuwe gesture-bediening tot ondersteuning voor opvouwbare schermen.

→ Lees ook: deze toestellen krijgen de Android 10.0 (Q)-update

Het laatste nieuws over Xiaomi

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.