De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Xiaomi maakt spotgoedkope smartphone met redelijke specs’

Wouter Nijsen
12 november 2014, 20:10
1 min leestijd
‘Xiaomi maakt spotgoedkope smartphone met redelijke specs’

De Chinese fabrikant Xiaomi stond al bekend om haar goedkope Android-toestellen en nu werkt het bedrijf aan een smartphone die  omgerekend  52 euro moet kosten. Hij heeft nog geen naam, maar specs zijn al wel bekend.

Lees verder na de advertentie.

Xiaomi LC1860

Dit meldt GizChina op haar website. Volgens de tech website heeft Leadcore, een relatief onbekende fabrikant, een aandeel verkregen in Xiaomi en zal er op basis van haar LC1860 chip een smartphone onder de Xiaomi-vlag  worden uitgebracht. Het toestel wordt bij gebrek aan een bevestigde naam momenteel de Xiaomi LC1860 genoemd. De chip van Leadcore zou aankomende budgettoestellen van Xiaomi moeten aansturen, dus een langere samenwerking tussen Xiaomi en Leadcore lijkt aanstaande.

De specs  van de Xiaomi LC1860

De LC1860-chip is gebaseerd op de Cortex A7-architectuur en heeft een kloksnelheid van  2,0GHz. De  chip ondersteunt verder hoge resolutie  displays, 4G-verbindingen en is in staat om 1080p-video’s op te nemen met 60 beelden per seconde. Deze features lijken terug te komen op de nieuwe budgetsmartphone van Xiaomi.

Verder zal  het nieuwe toestel hoogstwaarschijnlijk op  Android 4.4.4 (KitKat)  draaien en voorzien zijn van een 720p-scherm en 1GB aan werkgeheugen. De specs zijn vergelijkbaar  met die van de Redmi 1S, het huidige budgettoestel van de Chinese fabrikant.

De Xiaomi LC1860 gaat naar verluidt 52 euro  kosten, ongeveer 68 euro  minder dan de Redmi 1S. Of en wanneer het toestel naar Europa komt, is nog niet bekend.

Lees het laatste nieuws over Xiaomi

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu