De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Xiaomi Mi 11 wordt gepresenteerd op 28 december

Colin Baak
22 december 2020, 12:58
2 min leestijd
Xiaomi Mi 11 wordt gepresenteerd op 28 december

De Chinese fabrikant heeft laten weten dat het op 28 december de Mi 11 presenteert. Daarmee wordt het toestel de eerste met de onlangs onthulde Snapdragon 888-chip. Het gaat om een lancering in China, waarschijnlijk volgt er begin 2021 een Europese onthulling.

Lees verder na de advertentie.

Xiaomi Mi 11 ziet op 28 december het levenslicht

De aankondigingsdatum is bekendgemaakt door een van de mede-oprichters van Xiaomi via het Chinese platform Weibo. Verdere informatie over het aankomende toestel deelt Lei Jun daar echter niet niet. Wel heeft het apparaat verschillende “verrassingen te bieden” aldus Lei. Het gaat om een Chinese lancering van de smartphone. Een Europese presentatie zal vermoedelijk begin 2021 plaatsvinden, een trucje wat de fabrikant vaker uithaalt.

Zo wil de fabrikant de strijd aangaan met andere merken die begin volgend jaar al vroeg hun vlaggenschepen onthullen. Samsung presenteert namelijk haar Galaxy S21-lijn in januari en ook OnePlus zou nieuwe toestellen eerder willen presenteren dan normaal.

Xiaomi Mi 10
Xiaomi Mi 10

Wel is er bekend dat de Mi 11 wordt aangedreven door de Snapdragon 888-chipset van fabrikant Qualcomm. Die processor is eerder dit jaar gepresenteerd en belooft flinke verbeteringen op verschillende gebieden. Daarbij kun je denken aan betere prestaties qua rauwe processorkracht, grafische resultaten en accuduur.

Wat we al denken te weten over de Mi 11

Wat we al denken te weten over de aankomende Mi 11 hebben we eerder voor je op een rij gezet. Naast de Mi 11, verwachten we ook een Mi 11 Pro en misschien wel meer types. Of we die allemaal al gaan zien op 28 december is echter nog wel de vraag.

Xiaomi zet flink op de camera’s van de Xiaomi Mi 11-serie en de smartphones worden uitgebracht met het nieuwe Android 11. Over prijzen is ook nog niks bekend, maar die zullen flink zijn. De Mi 10 en Mi 10 Pro zijn hier uitgebracht voor respectievelijk 749 en 999 euro. Eerdere geruchten noemden dat de nieuwe Snapdragon-chip flink duurder zou zijn dan zijn voorganger. Of dat klopt is de vraag, maar als dat zo is, zal dat vast en zeker doorberekend worden aan de eindgebruiker.

Wil je op de hoogte blijven over de Xiaomi Mi 11 en de onthulling eind december? Houd Android Planet dan in de gaten, schrijf je in voor onze nieuwsbrief en download natuurlijk de Android Planet-app. Zo ben en blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws.

Lees meer over Xiaomi op Android Planet:

Bron: Weibo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Xiaomi Mi 11
Xiaomi Mi 11

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu