Xiaomi Mi 9 met driedubbele camera wordt op 20 februari onthuld
Rens Blom

Xiaomi presenteert zijn nieuwste vlaggenschip op 20 februari, de datum waarop ook de Samsung Galaxy S10-serie onthuld wordt. De Mi 9 krijgt een driedubbele camera achterop en heeft waarschijnlijk een vingerafdrukscanner onder het display.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Driedubbele camera voor Xiaomi Mi 9

De Xiaomi Mi 9 wordt over een week onthuld, bevestigt de fabrikant in een blogpost op zijn eigen forum. De presentatie vindt plaats in China, waar de smartphone als eerste verschijnt. Xiaomi’s keuze voor 20 februari is opvallend, want op die dag houdt Samsung al een groot evenement. De fabrikant kondigt er waarschijnlijk de Galaxy S10, S10 Plus, S10e en zijn eerste opvouwbare smartphone aan. Er worden ook accessoires verwacht, waaronder een nieuwe smartwatch en draadloze Galaxy Buds-oordopjes.

De kans bestaat dat Xiaomi’s Mi 9-presentatie ondersneeuwt, en daarom deelt de fabrikant alvast een handvol plaatjes van zijn komende toestel gedeeld.

Bovenstaande renders maken duidelijk dat de Xiaomi Mi 9 van glas is en een gradient-afwerking heeft. Linksboven zit een driedubbele camera met een flitser. Er gingen al lange tijd geruchten rond dat de smartphone een driedubbele camera heeft. De primaire lens heeft een resolutie van 48 megapixel, bevestigt een Xiaomi-topman met een paar testfoto’s. De Mi 9 zou ook beschikken over een Time Of Flight-sensor. Deze TOF-sensor meet via infrarood de afstand tot objecten. Hij kan onder andere gebruikt worden voor augmented reality-apps en een verbeterd scherpte-diepte-effect.

Xiaomi Mi 9 specificaties

Op basis van eerdere geruchten lijkt de Xiaomi Mi 9 te beschikken over een Snapdragon 855-processor. Dit is Qualcomms nieuwste en krachtigste chipset die ook te vinden is in vlaggenschepen als de OnePlus 7, LG G8 ThinQ en Sony Xperia XZ4.

De Mi 9 krijgt 6GB werkgeheugen en minimaal 128GB opslagruimte. De smartphone zou een vingerafdrukscanner onder het scherm hebben. Het is aannemelijk dat het toestel draait op Android 9.0 (Pie) met de MIUI-softwareschil van Xiaomi.

Xiaomi lanceert de Mi 9 als eerste in China, maar brengt de smartphone vermoedelijk ook naar Europa. Op 24 februari geeft de fabrikant een persconferentie op het MWC in Barcelona. We verwachten een aankondiging dat de Mi Mix 3 met 5G naar Nederland komt, mogelijk vergezeld door de Mi 9.

Lees het laatste nieuws over Xiaomi

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.