Xiaomi lost 4G-problemen Mi A1 op met update

Wouter Nijsen
10 januari 2019, 11:11
1 min leestijd
Xiaomi lost 4G-problemen Mi A1 op met update

Goed nieuws voor gebruikers van de Xiaomi Mi A1. Een update voor het Android One-toestel lost de 4G-problemen op, die er al sinds begin december voor zorgden dat de telefoon niet met de 800MHz-frequentie kon verbinden. De update bevat ook de nieuwste beveiligingsupdate van Google.

Xiaomi Mi A1 4G-problemen eindelijk opgelost

Toen Xiaomi in december de Android Pie-update uitbracht voor de Mi A1, kon de smartphone opeens niet meer verbinding meer maken met de 800MHz-frequentie. Deze frequentie wordt door drie grote Nederlandse providers (Tele2, KPN en Vodafone) gebruikt, en daardoor werd het 4G-bereik van gebruikers plots erg beperkt. Een software-update voor de Mi A1, die sinds woensdag beschikbaar is, lost de problemen eindelijk op. Daardoor werkt het toestel weer zonder problemen met 4G.

Een leuke extra is dat de update ook de beveiligingspatch van januari 2019 met zich meebrengt. Die update verscheen afgelopen maandag (7 januari) voor Pixel-toestellen en dus is Xiaomi er vroeg bij. De nieuwere Mi A2 en Mi A2 Lite hebben de beveiligingsupdate nog niet, maar krijgen deze waarschijnlijk snel. De toestellen zijn onderdeel van het Android One-programma en worden maandelijks bijgewerkt.

Xiaomi Mi A1 Android Pie-update 4G-storing

De laatste maanden zijn er veel problemen rondom de updates van Xiaomi geweest. Zo veroorzaakte een Mi A2-beveiligingsupdate in november 2018 een bootloop-probleem en die van december zorgde voor vergelijkbare moeilijkheden. Vervelend, want Xiaomi was wel snel met het uitrollen van Android Pie voor zijn Android One-telefoons.

De Xiaomi Mi A1 verscheen in september 2017 en wordt bij diverse Nederlandse webwinkels verkocht. Het toestel beschikt over een 5,5 inch-full-hd-scherm (1920 bij 1080 pixels), Snapdragon 625-chip, 4GB RAM, minimaal 32GB opslag en 3080 mAh-accu. De telefoon heeft sinds de release twee grote Android-updates gehad (Oreo en Pie) en wordt nog geruime tijd van beveiligingspatches voorzien.

Bedankt voor de tip, Wilfred!

Het laatste nieuws over Xiaomi

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Xiaomi Mi A1
Xiaomi Mi A1

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu