De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android Pie-update voor Xiaomi Mi A1 breekt 4G-ondersteuning

Thomas Haenen
13 december 2018, 16:38
2 min leestijd
Android Pie-update voor Xiaomi Mi A1 breekt 4G-ondersteuning

Veel bezitters van de Xiaomi Mi A1 kunnen plots geen verbinding meer maken met het 4G-netwerk van Nederlandse providers. Het probleem lijkt te worden veroorzaakt door de onlangs verschenen Android Pie-update.

Lees verder na de advertentie.

Xiaomi Mi A1 Android Pie-update 4G-storing ontdekt

Na het installeren van de Android Pie-update kan de Mi A1 plots geen verbinding meer maken met de 800MHz-frequentie, zo blijkt uit klachten van gebruikers op Tweakers. Die frequentie wordt door drie van de vier grote providers gebruikt voor 4G: Tele2, KPN en Vodafone. Het 4G-bereik is daardoor veel gebruikers plots flink beperkt.

Xiaomi Mi A1 Android Pie-update 4G-storing

Voor Tele2-klanten is de bug extra vervelend. De provider heeft namelijk geen eigen 3G-netwerk, maar leunt voor dat mobiele internet op het netwerk van T-Mobile. Omdat dat de provider veel geld kost, verplicht Tele2 zijn klanten om een toestel met 4G-ondersteuning te gebruiken. Verschillende Mi A1-gebruikers met een Tele2-abonnement zeggen inmiddels bericht te hebben ontvangen van de provider dat hun abonnement wordt afgesloten, tenzij ze een ander toestel gebruiken.

Het lijkt erop dat de bug veel, maar niet alle Xiaomi Mi A1-bezitters treft. Sommige gebruikers claimen dat de Android Pie-update prima werkt, en dat ze niet tegen problemen aanlopen. Een oorzaak is nog onbekend. Xiaomi was niet direct bereikbaar voor commentaar; het is onduidelijk hoe lang een oplossing op zich laat wachten.

Meer problemen met Mi A1

De Xiaomi Mi A1 heeft dit jaar verschillende problematische updates achter de rug. Onlangs zorgde een update er nog voor dat het toestel continu bleef herstarten als er een T-Mobile-simkaart in zat. Het duurde toen meerdere weken voordat Xiaomi een update met een oplossing uitbracht. Gebruikers konden de smartphone alleen gebruiken door de simkaart te verwijderen. Op de Xiaomi Mi A2 en Mi A2 Lite lijkt de update niet voor problemen te zorgen.

Xiaomi’s toestel is onderdeel van het Android One-programma. Dat betekent dat Xiaomi snelle, regelmatige Android-updates garandeert. De Mi A1 ontvangt maandelijks beveiligingsupdates tot drie jaar na de release. Ook is het bedrijf relatief snel met bijvoorbeeld deze Android Pie-update, al lijkt de uitrol daarvan niet foutloos te gaan.

Het laatste nieuws over Xiaomi

Bron: Tweakers
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Xiaomi Mi A1
Xiaomi Mi A1

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu