Eerste Xiaomi Mi A1-update voegt snel opladen-ondersteuning toe

Thomas Haenen
27 december 2017, 12:33
2 min leestijd
Eerste Xiaomi Mi A1-update voegt snel opladen-ondersteuning toe

Met zijn lage prijs, goede hardware en snelle updates bleek de Xiaomi Mi A1 eerder dit jaar één van de beste nieuwe toestellen. Een update voorziet de budgetsmartphone ook nog van snel opladen.

Lees verder na de advertentie.

Xiaomi Mi A1-update snel opladen toegevoegd

De Xiaomi Mi A1 kan binnenkort sneller opgeladen worden, zo claimt TelecomTalk. De nieuwe functie is onderdeel van de Android 8.0 (Oreo)-update die in de nabije voor het toestel verschijnt. De website mocht met een voorlopige versie van de software aan de slag, en ontdekte een aantal nieuwe features.

Ondersteuning voor snel opladen is daarbij het meest opvallende. Voor het installeren van de update heeft de Mi A1 ruim twee uur nodig om de accu vol te krijgen. Na installatie van Oreo is de totale oplaadtijd slechts 92 minuten. Wel zegt de site dat het voor deze test de Dash Charge-oplader van de OnePlus 5T gebruikt, en niet de door Xiaomi zelf meegeleverde oplader.

Steeds meer smartphones bieden ondersteuning voor Quick Charge. Doorgaans is de technologie echter al vanaf het begin aanwezig. Dat een fabrikant het als Xiaomi het na de release van een toestel met een update toevoegt, is opmerkelijk. Xiaomi zelf heeft de toevoeging nog niet bevestigd of uitgelegd.

Ook nieuw in Android Oreo

Daarnaast biedt de update Android Oreo-features zoals een picture-in-picture-modus voor het kijken van video’s, verminderd accuverbruik op stand-by en een nieuwe look voor de instellingen. Ook openen apps ietsje sneller en lopen ze een tikkeltje soepeler.

Hoewel Xiaomi-smartphones doorgaans alleen in China verkocht worden, is de Mi A1 ook in Nederland verkrijgbaar. Het toestel loopt op Android One, een ‘schone’ versie van het besturingssysteem. Er zijn geen aanpassingen gemaakt aan de interface en je kunt doorgaans rekenen op snelle updates. De Mi A1 heeft tevens vrij goede hardware, met onder andere een dubbele camera en vingerafdrukscanner. Dat maakt het een aantrekkelijk budgettoestel.

Lees het laatste nieuws over Xiaomi

Bron: TelecomTalk
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Xiaomi Mi A1
Xiaomi Mi A1

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu