De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Android 9.0-update nu beschikbaar voor Xiaomi Mi A2

Thomas Haenen
16 november 2018, 12:06
2 min leestijd
Android 9.0-update nu beschikbaar voor Xiaomi Mi A2

Nederlandse bezitters van de Xiaomi Mi A2 kunnen vanaf nu aan de slag met Android 9.0 (Pie). Een update wordt nu uitgerold voor hun toestel.

Lees verder na de advertentie.

Xiaomi Mi A2 Android Pie-update beschikbaar

Xiaomi Mi A2-gebruikers krijgen automatisch een notificatie zodra de nieuwe software voor hun smartphone beschikbaar is. De software wordt de komende dagen geleidelijk in Nederland uitgerold, dus het kan zijn dat jouw toestel iets langer moet wachten. Om handmatig te controleren op beschikbaar, zoek je bij de instellingen naar ‘Software-update’.

Google introduceert met Android Pie onder andere verbeterde, rijkere notificaties. Ook kun je de menubalk onderaan in beeld vervangen met een nieuwe gebarenbediening. Dan swipe je bijvoorbeeld omhoog om naar je homescreen te gaan, in plaats van op een homeknop te drukken. Ook leunt Google op kunstmatige intelligentie, onder andere om de accuduur te verbeteren. AI wordt ook ingezet bij ‘adaptive brightness’, dat automatisch de helderheid slimmer aanpast aan jouw voorkeuren.

→ Lees onze volledige Android 9.0 (Pie) review voor meer features

Xiaomi Mi A2-problemen opgelost met update

Eerder deze maand zorgde een Mi A2-update nog voor veel problemen. Veel gebruikers claimden dat hun toestel continu vast liep en probeerde te herstarten na het installeren van de beveiligingsupdate van november. Alleen door de simkaart te verwijderen was de Mi A2 nog bruikbaar. Deze Pie-update lijkt het probleem op te lossen: vooralsnog zijn er geen grote bugs gemeld.

Een Android One-toestel als de Mi A2 kan rekenen op snellere updates voor een langere periode. Xiaomi belooft het toestel tot drie jaar na de release van (beveiligings)updates te voorzien. Dat betekent dat de Mi A2 gegarandeerd een update krijgt naar Android Q, kort nadat die update verschijnt.

Xiaomi is nog relatief onbekend op de Nederlandse markt, maar laat met de Mi A2 goed zien wat ze op budgetgebied kunnen. “Het is een indrukwekkende smartphone voor het geld dat je betaalt. Het toestel heeft een prima design, vlotte hardware en opvallend goede camera,” zo schreef Wouter in zijn Xiaomi Mi A2 review.

“Daar staat tegenover dat de Mi A2 de nodige concessies doet, die mogelijk voor sommige gebruikers dealbreakers zijn. Het toestel heeft geen micro-sd-ondersteuning, nfc, hoofdtelefoonaansluiting en een scherm dat nét niet helder genoeg kan.”

Het bedrijf bracht tegelijkertijd een goedkopere variant uit, de Xiaomi Mi A2 Lite. Daarvoor is nog geen update beschikbaar.

Lees meer nieuws over Xiaomi

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Xiaomi Mi A2
Xiaomi Mi A2

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu